Цей рецепт страви на основі м'яса є родинним скарбом відомо актора та режисера
Український актор та режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв 11 грудня відзначає 53-й день народження. Він є заслуженим артистом АР Крим та має звання заслуженого діяча мистецтв України. Ахтем створив культові українські фільми як "Хайтарма", "Кіборги" та "Захар Беркут". Актор та режисер з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист України.
Ахтем Сеітаблаєв активно підтримує і популяризує кримськотатарські традиції. Він наголошує на важливості збереження культурної спадщини, включаючи звичаї, мову та кухню, які є невід'ємною частиною ідентичності народу. Актор з теплотою згадує кримськотатарську кухню, пов'язану з родинними зустрічами. Серед страв, які закарбувались у пам'яті Ахтема: янтики, манти, аширан та лагман.
Рецептом лагмана він поділився у передачі Олексія Суханова. Відомий режисер не тільки показав, як її готували його мама та родичі, а і розкрив певні секрети, які цю страву роблять неймовірно смачною. Рецепт доволі простий, тож давайте його приготуємо, щоб потішити рідних та близьких.

Розріжте м'ясо на невеликі шматочки, видаливши прожилки. У каструлю налийте олію і розігрійте її. Покладіть м'ясо та обсмажте, а потім залийте водою і варіть протягом години.
Тим часом замісіть тісто на локшину. У миску висипте борошно, додайте яйце та влийте воду, у якій розведіть сіль. Тісто гарно вимісіть, воно має вийти щільним. Скатайте у кульку та накрийте плівкою та відправте у холодильник на пів години.
Коли час вийде, дістаньте з холодильника, розріжте на невеликі частки і кожну з них розкатайте на тонкий жгут. Скрутіть з кожного з них невеликі гнізда. Потім починайте готувати заправку.
Наріжте цибулю на дрібні кубики, перець на шматочки і стручкову квасолю навпіл. Перекладіть все на пательню, додавши трохи олії, протушіть до м'якості. Додайте томатну пасту, перемішайте. Лишіть тушитись далі. За 5 хвилин, додайте кілька ополоників бульйону з м'яса.
Поставте каструлю з водою, доведіть до кипіння. Закиньте варитись лапшу. Коли спливе, почекайте ще кілька хвилин та дістаньте з води. Перекладіть заправку до м'яса, додайте спеції та часник. Як закипить, можна вимикати.
Візьміть глибокі тарілки, покладіть у кожну по лапші, залийте бульйоном з овочами та м'ясом. Прикрасьте зеленню. Смачного!
Поради від Інформатора: щоб покращити смак лагману, додайте більше класичних спецій (зіра, бадьян, куркума). Збалансуйте смак свіжою кінзою та лимонним соком. Тушкуйте овочі та м'ясо довго, щоб вони наситилися ароматами спецій та стали м'якими.