У Каталонії не вберегли секрет Ескейшади: але потрібні тушки хека

Скуштувавши цей салат ви перенесетесь в епоху Ренесансу

Рецепт
Свіжий, охолоджуючий і неймовірно смачний.

Каталонія вважається раєм для гурманів. Гастрономія цього регіону відома як одна з найрізноманітніших в Іспанії. Вона пропонує унікальне поєднання смаків, у ній часто змішуються солоне та солодке, кисле і гірке, а також подають м'ясні страви з фруктами та морепродукти. Попри такі поєднання, кухня відрізняється простотою і яскравими ароматами, що робить її незабутньою для кожного.

Одне з центральних місць у каталонській кухні займає риба, особливо солена. Її додають у різні страви, в тому числі і салати, яких налічується сотні. Неймовірно смачним, свіжим та охолоджуючим є Ескейшада. Цей салат – ідеальний вибір для теплого літнього чи осіннього вечора. Готується він швидко, хоча і містить кілька екзотичних інгредієнтів. Проте їх, завдяки нашим порадам, можна замінити. 

Каталонський салат Ескейшада

Це салат з італійською душею
Це салат з іспанською душею

Вам знадобиться:

  • солене філе хека – 2 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • білий винний оцет – 2 ч.л.
  • чорні оливки без кісточок – 2 ст.л.
  • каперси – 1 ст.л.
  • цибуля шалот – 2 шт.
  • петрушка 
  • сіль

Як готувати:

Спочатку засоліть рибу. Філе хека викладіть у миску чи іншу посудину, рівномірно посипте сіллю з усіх боків і поставте у холодильник на 30 хвилин. Потім змийте сіль з риби, обсушіть її паперовим рушником і поверніть у холодильник мінімум на дві години, а краще на ніч.

Візьміть каструлю, налийте води та поставте кип'ятитись. Як закипить, посоліть та опустіть в неї філе хека. Вимкніть вогонь, накрийте кришкою та залиште на шість-вісім годин. Потім вийміть на тарілку і дайте стекти зайвій рідині. Розберіть хек на невеликі шматочки та перекладіть у миску.

Натріть помідори на терці і додайте отриману пасту до риби. Також влийте до них оцет, оливкову олію, подрібнену петрушку, сіль. Перемішайте, намагаючись не пошкодити шматочки риби. Викладіть на тарілку, прикрасьте оливками, каперсами та нарізаною напівкільцями цибулею.

Поради від Інформатора: до салату можна додати й інші овочі, такі як перець чи огірки. Листя салату надасть страві легкості. Варені яйця теж стануть класичним доповненням до салату з хека. Каперси можна замінити шматочками лимона чи соленого огірка.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити