У духовку засунули солоне і солодке – так восени готують на вечерю виноград

Експериментальний рецепт домашніх ковбасок

Рецепт
Це проста і водночас вишукана вечеря.

Поєднання солоного та солодкого в стравах – це давня кулінарна техніка, яка існує десятиліттями. Хоча останнім часом може здатись, що вона є сучасним трендом. Кухарі експериментують над смаками, поєднуючи, на перший погляд, геть різні продукти. Проте здебільшого такі експерименти варті уваги

Серед осінніх тенденцій – поєднувати м'ясо та виноград, бо разом вони створюють неймовірний вибух смаку. Солоність і пікантність ковбасок ідеально підкреслює соковитість і солодкий присмак винограду. Запечений він ще і карамелізується, що надає страві витонченого аромату. Страва може бути як вечерею для родини, так і відмінним доповненням до святкового столу. Тож давайте готувати.

Запечена ковбаса з виноградом

Страва не лишить байдужим нікого.
Страва нікого не лишить байдужим.

Вам знадобиться:

  • рожевий або червоний виноград – 700 г
  • італійські ковбаски – 700 г (6-8 штук)
  • цибуля шалот – 3 штуки
  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • розмарин – 2 гілочки
  • фенхель – 1 ч.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • чорний перець – 1/4 ч.л.
  • бальзамічний оцет – 1 ст.л.

Як готувати:

Розігрійте духовку до 220°C, а деко для запікання вистеліть пергаментом. Візьміть виноград і відділіть ягоди від гілочок. Викладіть на підготовлене деко. Почистіть та наріжте кільцями цибулю і теж викладіть на деко. Додайте гілочки розмарину.  Розподіліть все рівним шаром, полийте оливковою олією, посипте фенхелем, перцем та посоліть. 

Серед виноградної суміші розкладіть італійські ковбаски, попередньо проткнувши їх виделкою. Поставте у духовку та випікайте 25-30 хвилин. Через хвилин 15 з початку випікання перемішайте виноград та переверніть ковбаски. Вони мають підрум'янитись з усіх боків, а виноград закипіти всередині та тріснути. 

Як страва приготується, дістаньте з духовки, полийте бальзамічним оцтом. Можна подавати. 

Поради від Інформатора: щоб страва смакувала краще, можна разом запекти сир "Камамбер", зробивши на ньому тонкі надрізи та посипавши італійськими травами і поливши медом. Також смакуватиме запечений багет. Келих ігристого додасть страві шарму.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити