Експериментальний рецепт домашніх ковбасок
Поєднання солоного та солодкого в стравах – це давня кулінарна техніка, яка існує десятиліттями. Хоча останнім часом може здатись, що вона є сучасним трендом. Кухарі експериментують над смаками, поєднуючи, на перший погляд, геть різні продукти. Проте здебільшого такі експерименти варті уваги.
Серед осінніх тенденцій – поєднувати м'ясо та виноград, бо разом вони створюють неймовірний вибух смаку. Солоність і пікантність ковбасок ідеально підкреслює соковитість і солодкий присмак винограду. Запечений він ще і карамелізується, що надає страві витонченого аромату. Страва може бути як вечерею для родини, так і відмінним доповненням до святкового столу. Тож давайте готувати.
Розігрійте духовку до 220°C, а деко для запікання вистеліть пергаментом. Візьміть виноград і відділіть ягоди від гілочок. Викладіть на підготовлене деко. Почистіть та наріжте кільцями цибулю і теж викладіть на деко. Додайте гілочки розмарину. Розподіліть все рівним шаром, полийте оливковою олією, посипте фенхелем, перцем та посоліть.
Серед виноградної суміші розкладіть італійські ковбаски, попередньо проткнувши їх виделкою. Поставте у духовку та випікайте 25-30 хвилин. Через хвилин 15 з початку випікання перемішайте виноград та переверніть ковбаски. Вони мають підрум'янитись з усіх боків, а виноград закипіти всередині та тріснути.
Як страва приготується, дістаньте з духовки, полийте бальзамічним оцтом. Можна подавати.
Поради від Інформатора: щоб страва смакувала краще, можна разом запекти сир "Камамбер", зробивши на ньому тонкі надрізи та посипавши італійськими травами і поливши медом. Також смакуватиме запечений багет. Келих ігристого додасть страві шарму.