Рецепт ніжного форшмака із секретним інгредієнтом
Українська співачка Tayanna, яка 29 вересня відзначає свій 41-й день народження, завітала на кухню до шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенко. Співачка вже протягом багатьох років не вживає м'ясо та ретельно стежить за своїм раціоном. Підтвердження тому її чудовий вигляд.
Виходячи з харчових вподобань Tayanna, знаний кулінар запропонував приготувати страву з соленої риби, яка має вразити її своїм поєднанням смаків. І це форшмак. Якщо один з рецептів страви класичний, який Клопотенко розповіла літня одеситка, то інший – оригінальний. У ньому оселедець поєднується з молочним сиром. Так, поєднання неординарне, але, за словами Клопотенка, воно робить цей форшмак вершковим та дуже ніжним на смак. Тож давайте приготуємо цю страву з українським корінням.
Оселедець почистіть від шкіри і кісточок, засипте сіллю та поставте у холодильник на 12 годин для засолки. Потім дістаньте, промийте від зайвої солі та наріжте на невеликі кубики. Обчистіть яблуко і також наріжте його на дрібні кубики. Так само вчиніть з цибулею, відвареним яйцем та хлібом. Складіть всі інгредієнти у миску, додайте олію та сіль. Перемішайте і можна смакувати.
Як і у попередньому рецепті філе оселедця очіщаєте від шкіри та кісточок і ріжете на шматки. Перекладаєте у чашу для блендера, додаєте молочний сир та олію, перебиваєте до однорідності. Насолоджуйтесь!
Поради від Інформатора: щоб смак був більш насиченим і без зайвої гірчинки, додате замість сирої цибулі злегка підсмажену. Також можна подрібнити солоний огірок для кисло-солодкого балансу, а олію замінити на вершкове масло.