Tayanna навчилася правильно готувати дунайський оселедець на сніданок

Рецепт ніжного форшмака із секретним інгредієнтом

Рецепт
Знаний шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував співачці одразу два рецепти популярної закуски.

Українська співачка Tayanna, яка 29 вересня відзначає свій 41-й день народження, завітала на кухню до шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенко. Співачка вже протягом багатьох років не вживає м'ясо та ретельно стежить за своїм раціоном. Підтвердження тому її чудовий вигляд.

Виходячи з харчових вподобань Tayanna, знаний кулінар запропонував приготувати страву з соленої риби, яка має вразити її своїм поєднанням смаків. І це форшмак. Якщо один з рецептів страви класичний, який Клопотенко розповіла літня одеситка, то інший – оригінальний. У ньому оселедець поєднується з молочним сиром. Так, поєднання неординарне, але, за словами Клопотенка, воно робить цей форшмак вершковим та дуже ніжним на смак. Тож давайте приготуємо цю страву з українським корінням.

Класичний форшмак

Майже аутентичний рецепт фаршмака
Майже аутентичний рецепт форшмаку.

Вам знадобиться:

  • оселедець дунайський – 2 філе
  • яблуко – 1 шт.
  • цибуля – 1/2 шт.
  • чорний хліб – 2 скибочки
  • яйця – 2 шт.
  • сіль
  • олія

Як готувати:

Оселедець почистіть від шкіри і кісточок, засипте сіллю та поставте у холодильник на 12 годин для засолки. Потім дістаньте, промийте від зайвої солі та наріжте на невеликі кубики. Обчистіть яблуко і також наріжте його на дрібні кубики. Так само вчиніть з цибулею, відвареним яйцем та хлібом. Складіть всі інгредієнти у миску, додайте олію та сіль. Перемішайте і можна смакувати.

Форшмак з сиром

Оригінальний рецепт від знаного шеф-кухаря
Оригінальний рецепт від знаного шеф-кухаря.

Вам знадобиться:

  • оселедець дунайський – 2 філе
  • молочний сир – 70 г
  • сіль
  • олія

Як готувати:

Як і у попередньому рецепті філе оселедця очіщаєте від шкіри та кісточок і ріжете на шматки. Перекладаєте у чашу для блендера, додаєте молочний сир та олію, перебиваєте до однорідності. Насолоджуйтесь!

Поради від Інформатора: щоб смак був більш насиченим і без зайвої гірчинки, додате замість сирої цибулі злегка підсмажену. Також можна подрібнити солоний огірок для кисло-солодкого балансу, а олію замінити на вершкове масло.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити