Пиріг нагадує ситне асорті з овочів та м'яса, залите сметанним соусом
Принц Гаррі, герцог Сассекський, 15 вересня відзначає день народження. Йому виповнився 41 рік. Онук королеви Єлизавети дотримується переважно здорового харчування. До його раціону входить багато овочів, фруктів, цільних злаків, м'яса і риби. Солодких страв Гаррі уникає, замінюючи їх банановими десертами. Навіть хліб він вживає банановий.
Щоб не відмовляти собі у пирогах, які принц Гаррі дуже полюбляє, він винайшов власні корисні рецепти. Допомогла йому у цьому дружина Меган Маркл. Одним з них принц навіть поділився зі своїми шанувальниками. Це курячий пиріг з грибами і морквою. Він швидкий у приготуванні та неймовірно смачний, а за рахунок великої кількості овочів і відсутності тіста ще й дуже корисний. Цей пиріг можна навіть вживати на ніч не хвилюючись по фігуру.
Поставте на плиту кип'ятитись воду у невеликій каструлі, а тим часом обчистіть дві картоплини і поріжте на кружальця товщиною 1 см. Як вода закипить, посоліть її і закиньте картоплю. Варіть до готовності, потім обережно відкиньте її на друшляк.
Обчистіть цибулю і поріжте її кружальцями, так само вчиніть з грибами. Моркву теж почистіть, наріжте брусочками товщиною і довжиною 1 см. Подрібніть часник. В окремій мисці змішайте панірувальні сухарі і оливкову олію, сіль та перець.
Переходьте до приготування філе курки. Поріжте його кубиками та викладіть на попередньо розігріту пательню, змащену оливковою олією. Додайте сіль та перець. Обсмажуйте поки вона не отримає золотисту скоринку (6-7 хвилин). Викладіть на тарілку.
На сковороду додайте трохи олії та обсмажте моркву і цибулю протягом 4-5 хвилин постійно помішуючи. Додайте гриби і ще готуйте 5-6 хвилин. Додайте часник та зробіть вогонь мінімальним. Влийте воду і курячий бульйон. Ретельно перемішайте і додайте сметану. Тушіть 3-4 хвилини. Додайте курку і перемішайте. Вимкніть вогонь.
Переходите до формування страви. У форму для запікання висипаєте вміст овочі з куркою, зверху викладаєте кільця картоплі та посипаєте панірувальними сухарями. Відправляєте у попередньо розігріту до 220 градусів духовку. Випікати 10-15 хвилин. Верх має стати золотисто-коричневий. Дайте пирогу трохи охолонути і можна смакувати.
Поради від Інформатора: якщо ви хочете, щоб пиріг вийшов більш соковитим, то використовуйте не філе курки, а м'ясо стегна. Перш ніж смажити його можна замаринувати з додаванням меду та гірчиці, це надасть пирогу більш пікантного смаку. За бажанням можна додати інші овочі за власним смаком. Перед запікання пиріг можна засипати сиром.