Такого ви ще не пробували: як приготувати торт з кабачків та помідорів

Читать на русском

Торт з кабачків та помідорів сподобається всім, хто любить здорову кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати незвичний сніданок

Читать на русском
Торт з кабачків та помідорів
Торт з кабачків та помідорів

Торт з кабачків та помідорів сподобається всім, хто любить здорову кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати незвичний сніданок

Рецепт торта з кабачків та помідорів сподобається всім, хто любить здорову кухню. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та корисний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Основа торта – млинці з тертих кабачків, які смажаться на сковороді з двох боків до легкого зарум’янення. Начинка може бути будь-яка: сир, овочі й навіть м’ясний фарш. Усе це просочене смачним соусом зі сметани. Такий цікавий сніданок оцінять навіть ті, хто не особливо любить кабачки. До того ж страва має простий спосіб приготування з мінімуму продуктів. А в результаті отримаєте смачний, ніжний, ароматний й оригінальний початок дня.

Торт з кабачків та помідорів
Торт з кабачків та помідорів

Вам знадобиться:

  • Кабачки – 1 кг 
  • Борошно – 10-12 столових ложок з гіркою (залежить від соковитості кабачків)
  • Курячі яйця – 5 шт.
  • Сметана – 300-350 г
  • Сіль та мелений чорний перець – за смаком
  • Помідори – 250-300 г
  • Сир – 200-250 г
  • Зелена цибуля – 0,5 пучка
  • Олія – для смаження

Як готувати 

Кабачки натерти на тертці й віджати зайвий сік. Додати 5 яєць, трохи солі, меленого чорного перцю й добре перемішати. Додати борошно. Ретельно змішати компоненти. Тісто має вийти густим, як на оладки. Розігріти сковороду. Змастити рослинною олією і, виклавши порцію тіста, розрівняти його ложкою по дну сковороди, надаючи форму млинця. Обсмажувати коржі кілька хвилин з двох боків, до золотистого кольору. Готові коржі охолодити. 

Порада від Інформатора: Кабачкові млинці великого діаметра складно перевертати - вони можуть порватися. Перевертайте широкою лопаткою одним впевненим рухом. Навіть якщо млинець трохи пошкодився — не страшно, його можна замаскувати, розмістивши в середині торта. Щоб млинці добре просмажилися тісто, не повинно бути рідким. Для цього обов'язково зливати кабачкову рідину перед тим, як замішувати тісто. Дуже важливо посолити кабачки, дати їм виділити сік і добре віджати. Сковороду змащуйте олією лише злегка, коли в сковороді багато олії розподілити тісто буде рівномірно складніше. 

Тим часом готуємо "крем" для нашого торта. Сметану треба посолити, поперчити за смаком. Готуємо начинку для торта. Нарізати помідори й зелену цибулю, натерти сир. Охолоджений кабачковий корж змастити підготовленим кремом. Викласти шар начинки. Повторити шари. Прикрасити кабачковий торт за бажанням. Бажано його охолодити й дати настоятися в холодильнику кілька годин перед подачею. 

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.