Страва з прогорілого ресторану Олександра Зінченка: треба було не випендрюватися, а подавати борщ

Каччукко по-італійськи: суп, у який традиційно додають не менше п'яти варіантів риби

Рецепт
Італійські традиції у вашій тарілці.

Український футболіст Олександр Зінченко 15 грудня відзначає день народження. Йому виповнилось 29 років. Він є захисником збірної України, який раніше грав за "Манчестер Сіті" і "Арсенал". Наразі Зінченко виступає за клуб "Ноттінгем Форест". Він вміє ефективно діяти на різних позиціях, показує сильну емоційну відданість команді і має найбільшу кількість трофеїв серед українських легіонерів.

Звісно, як і всі футболісти, Зінченко дотримується спортивного режиму харчування. Але у його ресторані INCH, який прогорів, меню було різноманітним та відрізнялось витонченністю. Заклад пропонував концептуальну авторську кухню преміум-класу, яка позиціонувалась як унікальний гастрономічний досвід. Серед страв був й італійський суп-каччукко.

Ця страва є аналогом французького буйабеса. Суп має безліч варіацій і відомий під різними назвами в залежності від регіону в Італії. У каччукко додають не менше п'яти видів риби. Це ситна та ароматна страва, яка дозволяє по-новому скуштувати дари моря, дотримуючись давніх італійських кулінарних традицій. Тож давайте і ми додамо до свого раціону цю страву, тим паче, що з порадами від Інформатора вона буде це краща.

Італійський суп-каччукко

Суп виходить насиченим за смаком та дуже ароматним
Суп виходить насиченим за смаком та дуже ароматним.

Вам знадобиться:

  • суміш рибного філе та морепродуктів – 2 кг
  • оливкова олія – 8 ст.л.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • помідори – 1 кг
  • червоне вино – 125 мл
  • перець чилі – 1 шт.
  • петрушка – 1/2 пучка
  • насіння фенхелю – 1/2 ч.л.
  • сіль і перець
  • хліб – 6-8 скибочок

 Як готувати:

Розморозьте та поріжте на невеликі шматочки рибу і морепродукти (у наборі мають бути кефаль, камбала, морський окунь, каракатиця, восьминоги, креветки, гребінці, мідії, та кальмари). Наріжте цибулю напівкільцями, подрібніть часник й очистіть від шкіри помідори та наріжте їх на шматки.

У велику сковорідку налийте оливкову олію, коли вона розігріється викладіть у неї цибулю та часник, обсмажте. Додайте помідори, перець чилі, петрушку та насіння фенхелю. Влийте вино, посоліть і поперчіть. Тушкуйте протягом 15 хвилин. Потім до цього соусу додайте шматочки риби, а через 5-10 хвилин морепродукти. 

Тушкуйте 5 хвилин, чи поки риба не буде готова, а мідії не відкриються. Підсмажте на окремій сковороді хліб, натріть його часником та збризніть оливковим маслом. Візьміть глибоку тарілку, на дно покладіть скибочку хліба, залийте супом і присипте свіжою петрушкою. Смачного!

Поради від Інформатора: замість свіжих томатів, можна використати консервовані у власному соку. Також до овочів можна додати селеру і моркву, а ще цедру або сік лимону для яскравості смаку.

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити