Обидва ці страви вийдуть дуже ароматними, якщо робити все точно за рецептом.
19 травня народився музикант Олексій Завгородній відомий, як Позитив (POSITIFF), який стверджує, що вміє та любить готувати і демонструє ці любов та вміння у власному Instagram. Отже, ми розповімо, як саме Олексій готує свій улюблений стейк. А також ми покажемо, який стейк готує іменитий лондонський шеф-кухар Джеймі Олівер. Рецепти двох зіркових стейків сподобаються всім українцям, які люблять смажене м'ясо. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Підготуйте вирізку для стейка (наприклад, філе міньйон, м'яка і ніжна частина теляти) на свій смак. Важливо! М'ясо має бути кімнатної температури. Промийте стейк під стічною водою і витріть сухим рушником.
Добре посипте сіллю і сумішшю перців і зробіть стейку масаж з оливкової олії. Помістіть стейк на добре розігріту сковорідку з оливковою олією. Смажте з кожного боку по 3 хвилини - для прожарки medium rare. Або залежно від того, яке прожарювання до смаку.
Добайте на сковорідку шматочок вершкового масла, часник, розмарин і чебрець і викупайте стейк у цій ароматній суміші. Заверніть стейк у фольгу, щоб він відпочив і ввібрав у себе всі соки. Зазвичай це займає стільки часу, скільки необхідно для приготування.
Порада від Інформатора: подавайте стейк на тарілку, полив його соусом і вичавивши часточку лимона. Bon appetit!Публикация от POSITIFF | Oleksii Zavgorodnii (@positiff)
Спочатку розпаліть барбекю або вогонь. Розкладіть буряк на подвійному шарі фольги - приблизно 30 см (60 см у розгорнутому вигляді) - і посипте зверху листям розмарину. Згорніть фольгу, загинаючи краї та скручуючи кінці разом. Проколіть фольгу кілька разів ножем, щоб дим міг потрапити всередину та надати буряку аромату.
Підніміть решітку барбекю та обережно вставте фольгу між вугілля, переконавшись, що ви також поклали трохи вугілля зверху. Залиште готуватися на 30-40 хвилин або доки буряк не стане м’яким, потім зніміть упаковку та дайте їй охолонути. Розгорніть її та вийміть буряк, видаливши гілочки розмарину.
Після того, як буряк трохи охолоне, очистіть його від шкірки. Наріжте буряк нерівними шматками та покладіть у миску. Додайте оцет, 3 столові ложки оливкової олії, багато солі та перцю, а також половину петрушки. Перемішайте, спробуйте та за потреби додайте приправу.
Покладіть сир у миску та додайте сік і дрібно натерту цедру половини лимона. Додайте 2 склянки оливкової олії першого віджиму, листя чебрецю, трохи солі та перцю та обережно все перемішайте, щоб олія та лимон поринули в сир. Спробуйте заправку та вичавіть трохи більше лимонного соку, якщо хочете.
Злегка натріть чотири стейки заправкою. Покладіть їх на гриль і готуйте до смаку, перевертаючи щохвилини, потім перекладіть на тарілку та дайте відпочити.
Порада від Інформатора: для подачі розділіть заправлений буряк на дві тарілки. Зверху на кожну тарілку викладіть два стейки та ложку сирної заправки.