Сирна запіканка сподобається всім шанувальникам творчості Дмитра Коляденка. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото та відео, як швидко та смачно приготувати подвійний сніданок.
Рецепт подвійної сирної запіканки сподобається всім шанувальникам творчості Дмитра Коляденка. Готувати її легко та смачно. Цей рецепт простий та корисний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
Епатажний шоумен Дмитро Коляденко є великим кулінарним консерватором. Він зізнається: смажене м'ясо з картоплею він готовий їсти на сніданок, обід та вечерю.
“Мене до цього привчила мама. З того часу я – шанувальник традиційної кухні. І досі відмовляюся від незвичайних страв. У подорожах що мені тільки не пропонували спробувати – і голуба, і ведмедя, і змію, і лапки жаби… Але я завжди відмовляюся, для мене це занадто. Я навіть морепродукти «розкуштував» зовсім недавно. "Моя" кухня - традиційна: свіже м'ясо, салат з овочів, окрошка, холодець, узвар. Я, до речі, навчився варити узвари, у мене вони виходять розкішними,” - розповідає Дмитро Коляденко.
Фірмова страва Дмитра Коляденка на сніданок - сирна запіканка. Зазвичай усі готують солодку запіканку, навіть не підозрюючи, що солоний варіант цієї страви може бути смачним та корисним. Епатажний Дмитро Коляденко розповів, як можна з одного тесту приготувати одразу дві запіканки – солону та солодку.
Для універсального сирного тіста:
Інгредієнти для солоної запіканки:
Інгредієнти для солодкої запіканки:
Залийте манку кефіром та залиште на 15 хвилин. Жовтки, сир, крохмаль збийте в блендері в однорідну масу. З'єднайте сир з масою кефіру, ще раз збийте. Білки збийте у тверду піну та відправляємо у тісто. Готове тісто поділіть на дві частини.
Порада від Інформатора: щоб відділити розбити яйце на дві частини і поступово переливати жовток з однієї половину в іншу. Білок стікає вниз в підготовлений посуд, а жовток залишається в шкаралупі. Можна взяти кулінарну лійку і поставити над мискою. У лійку розбийте яйце і злегка струсіть. Білок стече в миску по шийці, а жовток залишиться в лійці.
Щоб приготувати солону запіканку, подрібніть зелень та часник. З'єднайте сирне тісто із зеленню, часником, влийте оливкову олію, все добре переміша йте. Викладайте тісто в змащену олією ємність для випічки, розрівняйте лопаткою, зверху посипте твердим сиром. Випікайте 50 хвилин при температурі 180°С.
Для солодкої запіканки у сирне тісто додайте цукор. Змастіть форму для випікання олією, посипте манкою. Обережно виливайте масу у форму, намагаючись не трясти її, щоб не зникли бульбашки повітря. Фрукти наріжте часточками і за допомогою серветок видаліть зайву рідину. Потім викладайте часточки зверху на запіканку. Випікаємо при 180° С приблизно 50 хвилин. Відразу після випікання проведіть ножем уздовж бортів для того, щоб при осіданні бортики запіканки не прилипли до форми. Після цього залиште запіканку остигати в духовці.
Раніше Інформатор писав:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал,щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут .