Сніданок від Євгена Клопотенка: пишні оладки на кефірі

Пишні оладки на кефірі від Євгена Клопотенка на сніданок вам сподобаються. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати сніданок як у дитинстві

Все, що необхідно для смачних оладок
Все, що необхідно для смачних оладок

Рецепт класичного сніданку з нашого дитинства, пишні оладки на кефірі сподобається всім, хто слідкує за творчістю Євгена Клопотенка. Готувати їх швидко, просто та смачно. Цей класичний рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.

Євген Клопотенко - ресторатор, громадський активіст, дослідник української кухні, телеведучий. Ідеолог соціального проєкту з поліпшення культури харчування Cult Food співзасновник ресторану «Сто років тому вперед» (Київ), бістро «Інші» (Львів) та закладу вуличної їжі «Інші. Парк» (Івано-Франківськ). Популяризатор української кухні на світовій культурній та кулінарній арені, ініціатор включення борщу до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Пишні оладки на кефірі
Пишні оладки на кефірі

Вам знадобиться:

  • 300 мл кефіру 2,5% жирності
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 200 г борошна пшеничного
  • ½ чайної ложки соди
  • 3-5 столової ложки соняшникової олії
  • 1 дрібка солі

Як готувати

У глибоку миску влийте 300 мл кефіру 2,5% жирності та вбийте одне яйце. Перемішайте інгредієнти віничком до однорідної суміші, але не збивайте. Додайте в миску одну дрібку солі, 1 ст. л. цукру та 10 г ванільного цукру. За бажанням кількість цукру можете зменшити. Перемішайте віничком. Далі додайте ½ ч. л. соди та знову все добре перемішайте. Сода додасть оладкам пишності. Додайте в миску 200 г борошна та замісіть однорідне тісто, щоб у ньому не було грудочок. По консистенції тісто має бути густим, але при цьому стікати з віничка. Якщо у вас вийшло густе тісто, додайте 2-3 ст. л. води та перемішайте.

Порада від Інформатора: Чим жирніший кефір, тим пишнішими будуть оладки. Кількість цукру можна регулювати, але краще готові оладки доповнити варенням або медом, ніж збільшити кількість цукру в тісті. Через надлишок цукру оладки швидко пригорають зовні та не пропікаються всередині.

Накрийте миску харчовою плівкою та відставте тісто на 20-25 хвилин у теплому місці, щоб воно трохи піднялося. Пательню розігрійте з невеликою кількістю олії. За бажанням змащуйте її олією за допомогою силіконового пензлика. Викладайте на пательню по 1 ст. л. тіста. Відступайте місце, щоб оладки під час смаження не злиплися між собою. Смажте оладки по 1 хвилині з кожного боку до красивого рум'яного кольору. Якщо потрібно, викладайте на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія. 

Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал,щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут .

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube