Корисна закуска з цвітної капусти, яка швидко готується і не шкодить фігурі
Цвітна капуста дуже корисна, адже багата на вітаміни, мінерали, антиоксиданти та клітковину. При цьому вона має низьку калорійність, тож її вживання жодним чином не нашкодить вашій фігурі. Але не всі готові їсти цвітну капусту просто відварену, навіть якщо вона правильно приготована і зберегла приманну хрумкість. Проте є й інші способи її приготування, які допоможуть зберегти корисні властивості і надати неймовірного смаку.
Одним з таких способів є маринування цвітної капусти. Така капуста навіть після обробки залишається цінним джерелом корисних речовин. А ще вона дуже смачна, має приємний кисло-солодкий смак і хрустку текстуру. Крім того, приготування цієї страви досить просте і не потребують багато часу. Одним з рецептів радо ділимось з нашими читачами.
Спочатку готуєте маринад. Для цього берете каструлю та наливаєте у неї воду, додаєте сіль, цукор та олію. Ставите на вогонь. Коли сіль та цукор розчинились, додаєте лавровий лист, чорний і духмяний перець. Доводите до кипіння та даєте пару хвилин, щоб покипіло. Після цього вливаєте у каструлю оцет, перемішуєте. Лишаєте на вогні ще хвилину і вимикаєте. Маринад готовий.
Переходите до підготовки овочів. Цвітну капусту розбираєте на суцвіття, моркву та цибулю чистите, з перцю видаляєте серединку. Берете велику миску, викладаєте туди розібрані суцвіття капусти, додаєте нарізану на тонкі кружальця моркву та цибулю (нарізаєте її півкільцями і розділяєте на пір'їнки). Також додаєте нарізаний на тонкі смужки перець. Подрібнюєте часник та зелень і теж перекладаєте до решти овочів. Додаєте спеції і ретельно перемішуєте.
Отриману овочеву суміш перекладаєте у контейнер, заливаєте маринадом. Щільно закриваєте кришкою та ставите у холодильник на 24 години. Як час сплине, можна діставати з маринаду і смакувати.
Порада від Інформатора: мариновану цвітну капусту можна приготувати й на зиму. Для цього з рецепта варто виключити приправу для моркви по-корейські та закатати у попередньо простерилізовані банки. Усі перелічені вище інгредієнти скласти в банку і залити окропом на 15 хвилин. Зливаємо окріп, заливаємо киплячим маринадом (на 1 літр води - 2 ст.л. солі, 1 ч.л. цукру) і додаємо в кожну 1 літрову банку по 1ст л оцту. Закриваємо кришками, перевертаємо і залишаємо остигати.