Сніданок із Сенегалу: на радість фанатів курячих стегенець

Курка за цим рецептом виходить дуже ніжною та має неймовірний насичений аромат прямощів та цитрусових

Рецепт
Справжнє сенегальське сонце на тарілці – страва, яку практично неможливо зіпсувати.

Курка є одним із найпопулярніших видів м'яса у світі, завдяки своїй універсальності і нейтральному смаку, які дозволяють готувати її безліччю способів – від смаженої і до запеченої. Застосовують курку у кухнях більшості країн світу, комбінуючи її з різними овочами та спеціями. Одним з найсмачніших варіантів курячих рагу є той, що готують у Сенегалі. Страва отримала назву "Курча Ясса".

Головне у цій страві маринад, який дуже насичений смаками та ароматами. Саме завдяки поєднанню карамельної цибулі, з цитрусовими нотками та гострим чилі її і називають "справжнім сенегальським сонцем на тарілці". Окремого акценту додає імбир та діжонська гірчиця, а завершують цей букет смаків та ароматів оливки. Разом з тим курочка виходить неймовірно ніжною та соковитою. І вона гідна стати прикрасою вашого столу. Тож давайте готувати.

Ідеальне курча Ясса

Справжнє сенегальське сонце на тарілці – страва, яку практично неможливо зіпсувати 1
Для цього рецепта можна використовувати як цілі ніжки, так і стегенця чи навіть крила.

Вам знадобиться:

  • лимон – 2 шт.
  • курячі ніжки – 4 шт.
  • цибуля шалот – 4 шт.
  • морква – 2 шт.
  • червоний перець – 1 шт.
  • імбир тертий – 1 ст.л.
  • чебрець – 1 ст.л.
  • діжонська гірчиця – 1 ст.л.
  • перець чилі – 1 шт.
  • зелені оливки – 10 шт.
  • олія – 2 ст.л.
  • сіль, перець

Як готувати:

Помийте курячі ніжки і зробіть на них глибокі надрізи. Натріть цедру одного лимона та відкладіть. Потім вичавіть сік з цитрусових і вилийте його у миску. Додайте чайну ложку солі, занурте у цей розчин курячі ніжки. Додайте дрібно нарізану цибулю (одну штуку). Накрийте миску кришкою та поставте у холодильник на чотири-вісім годин.

Налийте олію у велику пательню і поставте її на середній вогонь. Як розігріється, викладіть на неї курку та обсмажте з усіх боків до золотистого кольору. Дістаньте ніжки на тарілку, на пательню викладіть порізану кільцями цибулю. Вона має стати золотистою. Додайте порізану тонкими кільцями моркву, натертий імбир, чебрець, цедру лимона і протушіть кілька хвилин.

Додайте гірчицю та 125 мл води, перемішайте. Викладіть зверху курячі ніжки і додайте оливки, а ще цілий перець чилі. Поперчіть, накрийте кришкою. Тушіть на невеликому вогні 30-40 хвилин. Вимкніть вогонь та дайте постояти хвилин 15. Можна смакувати.

Поради від Інформатора: для пікантності та витонченого аромату також можна додати біле вино і кілька зубчиків часнику. Смакуватиме така курка з рисом, пшоном або кускусом. Перед подачею її можна посипати свіжою зеленню.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити