Готувати це просто!
Курка - найпоширеніший вид м'яса. Воно доступне за ціною для кожного з нас, смачне, поживне та головне легко перетравлюється. Страви з курятини низькокалорійні та дуже швидко готуються.
Інформатор продовжує рубрику, де ділиться з читачами цікавими рецептами. Отже, записуйте рецепти незвичайних страв із курки.
Курка по-індійськи з йогуртом та зеленим горошком
Інгредієнти:
Спосіб приготування. Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів. У великій мисці змішайте йогурт та томатний сік. Трохи посоліть. Додайте половину пачки приправи до курки і трохи менше паприки, перемішайте. Куряче філе почистіть від жиру та плівок і викладіть у миску до соусу. Злегка перемішайте, щоб соус добре розподілився.
Перекладіть курку у форму для запікання і полийте соусом, що залишився. Запікайте 30 хвилин за температури у 180 градусів. Розтопіть у сотейнику або пательні вершкове масло і полийте їм горошок. Злегка посоліть і полийте лимонним соком, натріть цедру за смаком. Викладіть на тарілку горошок, а зверху куряче філе, полийте соком, що залишився у формі.
Курка Cordon Bleu
Інгредієнти:
Рецепт. Підготуйте 2 курячі філе - видаліть плівочки, зайвий жир і зріжте мале філе. Відріжте 2-4 слайси шинки та стільки ж твердого сиру. Розріжте кожне філе поздовжньо, не дорізаючи до кінця, щоб утворилася «кишеня». Посоліть і поперчіть курку з усіх боків. Вкладіть слайси твердого сиру та шинки у розрізи. Якщо сир або шинка надто виступають за філе, можете підрізати їх по краю.
Для панірування в окрему миску викладіть яйця, панірувальні сухарі та борошно. Запаніруйте кожне філе спочатку в муці, потім в яйці і потім у сухарях. Обережно викладіть філе у форму для запікання. Випікайте в духовці за температури 180 градусів 25-30 хвилин до появи рум'яної скоринки на філе. При подаванні збризніть куряче філе соком лимона.
Фарширована куряча шийка (гефілте гелзеле) по-єврейськи
Інгредієнти:
Спосіб приготування. Курячі шийки вимийте, обсушіть, акуратно "панчохою" зніміть шкірку. Зашийте шкірки з одного кінця. Цибулю очистіть, подрібніть, обсмажте в смальці до золотистого кольору на розпеченій сковороді (смалець можна замінити вершковим маслом). У процесі ретельно вмішуйте борошно та спеції. Наповніть шкірки начинкою, зашийте їх з іншого кінця.
Запікайте на деку в розігрітій до 160 градусів духовці 45 хвилин. Подавайте гарячими чи холодними, порізавши на шматки.
Курка качіаторе по-італійськи
Інгредієнти:
Рецепт. Курку розберіть на невеликі шматки (для страви підійдуть будь-які частини м'яса - грудки, гомілки, крильця). Цибулю та перець наріжте кубиками. Оливки розріжте навпіл, зелень руколи подрібніть. М'ясо обсмажте на гарячій пательні в оливковій олії, дістаньте на тарілку. Відправте цибулю та перець обсмажуватись до пательні з-під курки, помішуючи, на 5-8 хвилин. Потім до пательні додайте томати, сіль, спеції та курячий бульйон.
Доведіть масу до кипіння, викладіть у соус шматочки курки та тушкуйте на повільному вогні 15 хвилин. Потім влийте вино, додайте маслини і рубану зелень, тушкуйте все разом ще близько 15 хвилин. За необхідності в процесі додатково поперчіть та посоліть. За бажанням до страви можна додати й інші інгредієнти – печериці, свіжі томати черрі, селеру, часник та спеції.
Раніше Інформатор публікував рецепт гарбузової запіканки. Ми також розповідали, як приготувати сирний крем-суп на вершковій основі та домашнє хачапурі із сиром сулугуні. .
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Слідкуйте за новинами онлайн прямо в месенджері на нашому Telegram-каналі Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут