Як незвичайно приготувати курку: чотири рецепти
Готувати це просто!
Готувати це просто!
Курка - найпоширеніший вид м'яса. Воно доступне за ціною для кожного з нас, смачне, поживне та головне легко перетравлюється. Страви з курятини низькокалорійні та дуже швидко готуються.
Інформатор продовжує рубрику, де ділиться з читачами цікавими рецептами. Отже, записуйте рецепти незвичайних страв із курки.
Курка по-індійськи з йогуртом та зеленим горошком
Інгредієнти:
- 2 курячих філе
- 200 мл натурального йогурту
- 200 мл томатного соку
- 25 г вершкового масла
- за смаком приправу до курки
- за смаком паприка
- 300 г зеленого горошку
- 1 лимон (1 лимон)
- на смак сіль
Спосіб приготування. Увімкніть духовку розігріватись до 180 градусів. У великій мисці змішайте йогурт та томатний сік. Трохи посоліть. Додайте половину пачки приправи до курки і трохи менше паприки, перемішайте. Куряче філе почистіть від жиру та плівок і викладіть у миску до соусу. Злегка перемішайте, щоб соус добре розподілився.
Перекладіть курку у форму для запікання і полийте соусом, що залишився. Запікайте 30 хвилин за температури у 180 градусів. Розтопіть у сотейнику або пательні вершкове масло і полийте їм горошок. Злегка посоліть і полийте лимонним соком, натріть цедру за смаком. Викладіть на тарілку горошок, а зверху куряче філе, полийте соком, що залишився у формі.
Курка Cordon Bleu
Інгредієнти:
- 2 шт. курячого філе
- 2-4 слайси шинки
- 2-4 слайси твердого сиру
- 4 ст. л. борошна (для панірування)
- 2 шт. яйця
- 4 ст. л. панірувальних сухарів
- 1 шт. лимон
- за смаком сіль та перець
Рецепт. Підготуйте 2 курячі філе - видаліть плівочки, зайвий жир і зріжте мале філе. Відріжте 2-4 слайси шинки та стільки ж твердого сиру. Розріжте кожне філе поздовжньо, не дорізаючи до кінця, щоб утворилася «кишеня». Посоліть і поперчіть курку з усіх боків. Вкладіть слайси твердого сиру та шинки у розрізи. Якщо сир або шинка надто виступають за філе, можете підрізати їх по краю.
Для панірування в окрему миску викладіть яйця, панірувальні сухарі та борошно. Запаніруйте кожне філе спочатку в муці, потім в яйці і потім у сухарях. Обережно викладіть філе у форму для запікання. Випікайте в духовці за температури 180 градусів 25-30 хвилин до появи рум'яної скоринки на філе. При подаванні збризніть куряче філе соком лимона.
Фарширована куряча шийка (гефілте гелзеле) по-єврейськи
Інгредієнти:
- 4 курячі шийки,
- 1 цибулина,
- 1,5 склянки пшеничного борошна,
- 0,5 склянки смальцю (топленого курячого або гусячого жиру зі шкварками),
- 1 чл. солі,
- 1/2 ч. л. перцю.
Спосіб приготування. Курячі шийки вимийте, обсушіть, акуратно "панчохою" зніміть шкірку. Зашийте шкірки з одного кінця. Цибулю очистіть, подрібніть, обсмажте в смальці до золотистого кольору на розпеченій сковороді (смалець можна замінити вершковим маслом). У процесі ретельно вмішуйте борошно та спеції. Наповніть шкірки начинкою, зашийте їх з іншого кінця.
Запікайте на деку в розігрітій до 160 градусів духовці 45 хвилин. Подавайте гарячими чи холодними, порізавши на шматки.
Курка качіаторе по-італійськи
Інгредієнти:
- 1 кг курятини,
- 1 цибулина,
- 200-300 г томатів у власному соку,
- 1 шт. солодкого болгарського перцю,
- 150 г маслин без кісточок,
- 100 г курячого бульйону,
- 100 г сухого білого вина,
- жменю зелені руколи,
- сушений орегано,
- сіль,
- мелений чорний перець,
- оливкова олія.
Рецепт. Курку розберіть на невеликі шматки (для страви підійдуть будь-які частини м'яса - грудки, гомілки, крильця). Цибулю та перець наріжте кубиками. Оливки розріжте навпіл, зелень руколи подрібніть. М'ясо обсмажте на гарячій пательні в оливковій олії, дістаньте на тарілку. Відправте цибулю та перець обсмажуватись до пательні з-під курки, помішуючи, на 5-8 хвилин. Потім до пательні додайте томати, сіль, спеції та курячий бульйон.
Доведіть масу до кипіння, викладіть у соус шматочки курки та тушкуйте на повільному вогні 15 хвилин. Потім влийте вино, додайте маслини і рубану зелень, тушкуйте все разом ще близько 15 хвилин. За необхідності в процесі додатково поперчіть та посоліть. За бажанням до страви можна додати й інші інгредієнти – печериці, свіжі томати черрі, селеру, часник та спеції.
Раніше Інформатор публікував рецепт гарбузової запіканки. Ми також розповідали, як приготувати сирний крем-суп на вершковій основі та домашнє хачапурі із сиром сулугуні. .
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Слідкуйте за новинами онлайн прямо в месенджері на нашому Telegram-каналі Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.