М'ясо з картоплею у горщиках під сирною скоринкою – справжня смакота
Український актор та телеведучий Євген Гашенко 30 вересня відзначає 44-й день народження. Він дуже талановитий та харизматичний і будь-яку життєву ситуацію намагається сприймати позитивно. Відомий Євген став завдяки таким проєктам як "Дізель шоу" та сітком "На трьох". Поза сценою та виступами він надихається кулінарією. І навіть відкрив власний ресторан азійської кухні.
Попри такий вибір для бізнесу, вдома Євген полюбляє українську кухню і часто готує різні національні страви. Серед улюблених горщики з м'ясом та картоплею. За словами актора, вони в нього виходять дуже апетитними та поживними. Сирна скоринка надає страві неймовірного аромату і смаку. Приготування нескладне, тож давайте спробуємо українську страву від відомого комедійного актора.
Обчистіть та помийте картоплю, наріжте крупними кубиками. М'ясо також наріжте на кубики. Бекон обсмажте у сковороді до готовності. Візьміть глиняні горщечки та складіть в них шарами м'ясо, картоплю і бекон. Налийте трохи води та пару ложок вина. Посоліть та поперчіть за смаком, поставте у попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Тушіть 1,5 години.
Щоб горщики не перегрілись та не тріснули, краще поставте їх у деко та налийте в нього трохи води. Як встановлений час мине, відкрийте кришечки горщечків та покладіть зверху натертий сир. Запікайте ще 10-15 хвилин. Дістаньте з духовки та посипте зеленню. Смачного!
Поради від Інформатора: щоб збагатити страву смаками і ароматами додайте цибулю та моркву. Також відмінно поєднуються з картоплею та м'ясом гриби та кабачок. Вони зроблять страву соковитішою й додають аромату. Не будуть зайвими лавровий лист, духмяний перець.