Швидкі та легкі закуски для святкового столу

Готувати це просто!

Швидкі та легкі закуски для святкового столу

На святковому столі гідне місце займуть тарталетки та канапе. Процес приготування таких закусок швидкий і не надто затратний, а результат порадує ваших гостей.

Інформатор продовжує рубрику, де ділиться з читачами цікавими рецептами. Отже, записуйте наші рецепти!

 

Канапе із сайрою

 

Швидкі та легкі закуски для святкового столу 1

Інгредієнти:

  • 225 г борошно для тіста,
  • 85 г вершкове масло для тіста,
  • 3 г солі для тіста,
  • 5 шт. яйце для тіста,
  • 5 шт. цибуля,
  • 5 шт. сайри,
  • 2 шт. помідор,
  • 1 шт. зубчик часнику,
  • лимон за смаком,
  • гірчиця за смаком,
  • кріп сушений за смаком,
  • олія за смаком.

Рецепт. До просіяного борошна додаємо сіль та вершкове масло. Перетираємо олію з борошном у крихту. Додаємо збите яйце та замішуємо тісто. Розкочуємо його в тонкий пласт. Вирізаємо з тіста кола діаметром 7-8 см і робимо по всій поверхні неглибокі проколи виделкою. Випікаємо основи на канапе в розігрітій до 180 градусів  духовці, доки вони не підрум'яняться. Слідкуйте за тим, щоб тісто трохи підрум'янилося, але не пересохло. На помідорах біля основи плодоніжки робимо хрестоподібний надріз, заливаємо окропом і залишаємо на хвилину. Потім опускаємо їх у крижану воду та знімаємо шкірку. Видаляємо насіння та нарізаємо м'якоть дрібним кубиком. Дрібно нарізаємо цибулю та часник. Змішуємо разом усі овочі і заправляємо олією. Додаємо сіль, сушений кріп та гірчицю. Перемішуємо.

Відокремлюємо філе у сайри. На готову пісочну основу викладаємо овочеву подушку, але на неї — філе.

Тарталетки з куркою, грибами та сиром

  • Тарталетки - 20 шт.
  • Філе куряче - 1 шт.
  • Гриби (шампіньйони) - 250 г
  • Сир твердий - 50-70 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сливки будь-якої жирності (не домашні) - 50 мл
  • Сіль - 3 щіпки
  • Перець чорний мелений - 2 тріски
  • Олія рослинна - 30 мл
  • Зелень свіжа - для прикраси

Рецепт. Підготуйте необхідні інгредієнти для тарталеток з куркою та грибами. Промийте гриби, також промийте куряче філе, зріжте плівки, очистіть цибулю і промийте. Як приготувати тарталетки з куркою, грибами та сиром:

Наріжте дрібними кубиком куряче філе та цибулину. Гриби - середні кубики, тому що вони сильно зменшаться в розмірах. Розігрійте сковороду з олією на плиті. Всипте в неї всі нарізки і сіль, перемішайте і обсмажуйте протягом 7-10 хвилин до рум'яності. Влийте вершки будь-якої жирності і томіть страву ще 2-3 хвилини на найменшому вогны.

У цей час натріть твердий сир на дрібній тертці. У кожну тарталетку чайною ложечкою викладіть гарячу начинку. Розігрійте духову шафу до 200 градусів. Викладіть у тарталетки натертий сир та одразу ж відправте їх у духовку на 5-7 хвилин.

Як тільки сир розплавиться і підрум'яниться – страва готова. Перекладіть тарталетки на блюдо, дайте їм охолонути і подавайте прикрасивши свіжою зеленню.

Закуска у вигляді букету тюльпанів

 

Швидкі та легкі закуски для святкового столу 2

Інгредієнти: 

  • 5 помідорів середнього розміру;
  • яйце;
  • 120 г плавленого сиру;
  • 40 г майонезу;
  • 8 г часнику (2 часточки);
  • пучок цибулі;
  • чорний перець, сіль.

Покроковий рецепт. 

  • Крок 1:

Почати краще з начинки, щоб вона трохи постояла спеції розчинилися. Натираємо плавлений сир. Яйце відварюємо, остуджуємо, очищаємо. Його також натираємо одразу до сиру.

  • Крок 2:

Додаємо до начинки подрібнений часник і чорний мелений перець. Розмішуємо, додаємо по ложці майонез, добре розтираємо. Якщо соус рідкуватий, то кладемо трохи менше.

  • Крок 3:

Помідори слід надрізати приблизно до середини з боку носика хрестом. Використовуємо гострий ніж. Потім беремо чайну ложечку та виймаємо всю м'якоть. Робимо все акуратно, намагаючись не пошкодити пелюстки майбутніх тюльпанів.

  • Крок 4:

Чайною ложкою (або за допомогою кондитерського пакету) наповнити помідори приготованою начинкою з сиру з яйцем.

  • Крок 5:

Викласти фаршировані помідори на блюдо у вигляді букету, доповнивши свіжим пір'ям зеленої цибулі. М'якуш помідора, який вийняли чайною ложкою, викидати не потрібно. Він стане в нагоді для приготування супів і соусів, чудово простоїть два дні в холодильнику і набагато більше часу збережеться в морозилці.

Закуска з курячих крокетів

 

Швидкі та легкі закуски для святкового столу 3

Інгредієнти

  • 500 г курячого фаршу;
  • яйце;
  • 2 перці;
  • 500 г олії для фритюру;
  • 50 г кукурудзяного борошна;
  • 100 г чері;
  • спеції для фаршу.

Рецепти. У курячий фарш додати одне яйце і посолити. Ретельно перемішати, додати половину кукурудзяного борошна. Ще раз розмішати. Змочуючи холодною водою руки, скачати із приготовленої маси дрібні кульки розміром із волоський горіх. Обваляти в борошні, що залишилося.

Розігріти пательню та добре налити олії. Вкиньте в неї приготовлені кульки, але не всі. За один раз смажимо не більше 7 штучок. Готуємо близько трьох хвилин. Виймаємо з жиру на папір, щоб позбутися зайвої олії. Нарізати крупними шматочками болгарський перець. Черрі легко вимити, просушити. Нанизати на шпажки крокети, чергуючи з овочами. Перекласти на пласку тарілку, подавати до столу одразу після приготування. 

Яйця фаршировані крабовими паличками та сиром

 

Швидкі та легкі закуски для святкового столу 4

Інгредієнти:

  • курячі яйця – 2 шт.;
  • сир твердий – 60 г;
  • крабові палички/м'ясо – 80 г;
  • майонез – 1 ст.
  • кріп свіжий – 10 г;
  • сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування. Курячі яйця вимити і просушити, потім перекласти яйця в ківш, залити водою, переставити на вогонь. Кинути до яєць ложку солі, варити трохи більше десяти хвилин. Остудити яйця під холодною водою. Після яйця почистити від шкаралупи, розрізати навпіл, курячі жовтки відокремити та прибрати убік.

Взяти чашу блендера (якщо немає блендера, можна натерти на дрібну тертку), встановити насадку «металевий ніж», перекласти до чаші курячі жовтки. Крабові палички або крабове м'ясо дістати заздалегідь із морозильної камери, дати час повністю розморозитись. Палички нарізати довільно та додати до жовтків. Твердий сир натерти на тертці і додати в чашу блендера до інших інгредієнтів. Потім додати в чашу трохи майонезу, свіжий нарізаний ароматний кріп. Обережно викласти начинку. 

Тарталетки з пісочного тіста з козячим сиром та виноградом

 

Швидкі та легкі закуски для святкового столу 5

Інгредієнти:

Для тіста

  • 125 г борошна,
  • 12 г цукор,
  • 2 г сіль,
  • 65 г вершкове масло,
  • 1 шт. яєчний жовток,
  • 25мл вода.

Для начинки:

  • 50 г козячий сир (м'який)
  • 120 г сир
  • 50 мл вершки (30%),
  • 50-80 г виноград (кишміш),
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування. У невеликій мисці змішати начинку для тарталеток: змішайте 120 г сиру, 50 г козиного сиру та 50 мл вершків до отримання однорідної маси. Додати трохи солі. Зробіть піщане тісто. Для цього 12 г цукру, 2 г солі, 1 жовток та 25 мл води змішайте в блендері. Якщо немає блендера - змішайте вручну. Потім додайте олію (65 г) і добре вимішуйте. Додайте 125 г борошна і вимішуйте, доки не сформується туга однорідна маса. Відправте тісто на 20 хвилин до холодильника, щоб воно відпочило. Тісто дістаньте та розкатайте тонким, але щільним шаром на дошці або столі.

За допомогою великих чашок виріжте невеликі кола діаметром приблизно 10-12 см. Викладіть у центр форм сирну суміш і зробіть невеликий бортик. Зверху викладіть свіжі ягоди винограду (50-80 г) або виноград із виноградного варення і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Закуска «Пінгвіни»

 

Швидкі та легкі закуски для святкового столу 6

Інгредієнти:

  • 10 великих маслин;
  • 10 дрібних маслин;
  • 1 морквина;
  • 40 г вершкового сиру.

Рецепти. Морквину беремо довгу. Нарізаємо кружечками по половині сантиметра, нам потрібно десять штук. З кожного вирізаємо куточок, який буде дзьобом. Гострим ножем надрізаємо спочатку маленькі маслини, наповнюємо сиром, встромляємо в дірочки дзьоби. Потім надрізаємо великі маслини, наповнюємо сиром, але так, щоб вийшла біла смуга. 

Протикаємо голову маслин, тулуб і саджаємо кожного пінгвіна на шматочок моркви. Закуска готова! За бажанням можна додатково прикрасити пінгвінів, проклавши між головою та тулубом комірець із петрушки або шматочка огірка. 

Раніше Інформатор публікував рецепт гарбузової запіканки. Ми також розповідали, як приготувати крабові кульки на новорічний стіл та домашнє хачапурі із сиром сулугуні. Дивіться добірку рецептів про те, як незвичайно приготувати курку .

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Слідкуйте за новинами онлайн прямо в месенджері на нашому Telegram-каналі  Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут

 

Головна Актуально Україна на часі Youtube