Святковий капустяно-картопляний пиріг по-карпатськи

Так капусту ви ще не готували – відірватися неможливо

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лафхак, кухня, капуста
Геніальна вечеря за копійки!

Капуста прекрасно зберігається, тож готувати з неї нині – одне задоволення. Цей овоч недорогий і доступний для українців, крім того, існує безліч чудових страв з капустою. Сьогодні пропонуємо вашій увазі страву з капусти та картоплі. Рецепт капустяно-картопляного пирога сподобається всім, хто любить тушковану з овочами капусту. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор традиційно має для вас смачну пораду. 

Капустяно-картопляний пиріг без м'яса

Вам знадобиться:

  • Капуста (невелика) – 1 штука.
  • Цибуля ріпчаста (велика) – 1 штука.
  • Морква (середня)  – 1 штука.
  • Рослинна олія – для смаження.
  • Молоко – пів склянки.
  • Вершкове масло 82% – 75 г.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Твердий сир – 150 г.

Для соусу: 

  • Червона цибуля – 2 штуки.
  • Вода – чверть склянки. 
  • Цукор – 2 столові ложки.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
  • Чорний перець – чверть чайної ложки. 
  • Суміш італійських трав – до смаку.
  • Томатна паста – 3 столові ложки. 
У цій страві капуста завдяки соусу на смак нагадує м'ясо!
У цій страві капуста завдяки соусу на смак нагадує м'ясо!

Як готувати: 

Дрібними шматочками по 1 см наріжте капусту, кубиками цибулю, натріть моркву. Все протушіть на олії на сковорідці впродовж 7 хвилин під кришкою. Відварену картоплю викладіть у ємність, порційно влийте тепле молоко і зробіть пюре. Воно не повинне бути занадто рідким. Додайте вершкове масло та подрібнений часник. 

Приготуйте соус. Для цього розріжте почищену цибулю на чотири частини та перебийте в блендері, додавши воду. Викладіть цибулеве пюре в окрему тарілку, додайте цукор, сіль, перець, суміш трав і томатну пасту. Добре все перемішайте і наприкінці додайте трохи фільтрованої води, аби соус став рідкішим. 

Влийте соус в капусту і готуйте на вогні трохи більшому за середній без кришки, поки не піде зайва рідина (десь 7 хвилин). Капуста повинна залишатися цілою.

Тим часом додайте тертий твердий сир до картоплі й добре все перемішайте. Викладіть у форму для запікання з високими бортами (можна не змащувати) капустяну суміш, а зверху – картопляне пюре. Спочатку великою ложкою в різних частинах форми, а потім розрівняйте. 

Поставте страву в розігріту до 200 С духовку на 20-25 хвилин. Щойно зверху утвориться рум'яна скоринка  страва готова. Смачного!

Порада від Інфомартора: подавайте пиріг, коли він трошечки охолоне, з томатним соком чи кисляком!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube