Так капусту ви ще не готували – відірватися неможливо
Капуста прекрасно зберігається, тож готувати з неї нині – одне задоволення. Цей овоч недорогий і доступний для українців, крім того, існує безліч чудових страв з капустою. Сьогодні пропонуємо вашій увазі страву з капусти та картоплі. Рецепт капустяно-картопляного пирога сподобається всім, хто любить тушковану з овочами капусту. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор традиційно має для вас смачну пораду.
Для соусу:
Дрібними шматочками по 1 см наріжте капусту, кубиками цибулю, натріть моркву. Все протушіть на олії на сковорідці впродовж 7 хвилин під кришкою. Відварену картоплю викладіть у ємність, порційно влийте тепле молоко і зробіть пюре. Воно не повинне бути занадто рідким. Додайте вершкове масло та подрібнений часник.
Приготуйте соус. Для цього розріжте почищену цибулю на чотири частини та перебийте в блендері, додавши воду. Викладіть цибулеве пюре в окрему тарілку, додайте цукор, сіль, перець, суміш трав і томатну пасту. Добре все перемішайте і наприкінці додайте трохи фільтрованої води, аби соус став рідкішим.
Влийте соус в капусту і готуйте на вогні трохи більшому за середній без кришки, поки не піде зайва рідина (десь 7 хвилин). Капуста повинна залишатися цілою.
Тим часом додайте тертий твердий сир до картоплі й добре все перемішайте. Викладіть у форму для запікання з високими бортами (можна не змащувати) капустяну суміш, а зверху – картопляне пюре. Спочатку великою ложкою в різних частинах форми, а потім розрівняйте.
Поставте страву в розігріту до 200 С духовку на 20-25 хвилин. Щойно зверху утвориться рум'яна скоринка страва готова. Смачного!
Порада від Інфомартора: подавайте пиріг, коли він трошечки охолоне, з томатним соком чи кисляком!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.