Рецепт гарбузового та горіхового пирога сподобається усім, хто любить традиції американської кухні
Рецепти цих десертів сподобаються усім, хто любить традиції американської кухні, зокрема - пироги! Готувати їх нескладно. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кльову пораду.
8 вересня відзначається Міжнародний день вибачень або День помилування (Pardon Day). Заснували його американці. Але Інформатор з цієї нагоди вас смачно нагодує!
Заснована дата у США у 1974 році. В цей день нещодавно обраний президент Джеральд Форд видав прокламацію, яка проголошувала прощення президента Річарда Ніксона за проступки у зв’язку з Вотергейтським скандалом.
Скандал був пов’язаний з президентськими виборами 1972 року, а точніше зі спробами встановити прослуховувальні пристрої у штабі Демократичної партії. Він закінчився відставкою Ніксона через загрозу імпічменту. Тобто, пробачення - пробаченням, а з посади довелось піти. Ось що таке демократія, яка працює!
Як відомо, американці мають ряд свят, пов'язаних з подякою, прощенням та примиренням. Ці свята для них, власне, є не тільки приводом пробачити близьким чи подякувати рідним.
Натомість ще й знімати касові фільми, в основі яких лежить сюжет про свято та святковий сімейний обід, які любить і дивиться увесь світ. Такі обіди в Штатах мають статус чи не культовий, пропускати його - суворо заборонено. Ще б пак, коли на столі стільки смачних наїдків! Обов'язковим серед яких є пиріг, свій - до кожної нагоди.
Відтак, спершу готуємо традиційний святковий гарбузовий пиріг!
Замішуємо тісто. До просіяного борошна додаємо цукрову пудру, розтоплене масло та яйце. Якщо потрібно, досипаємо борошна, - щоб тісто не липло до рук, але і не розсипалося. Замотуємо його у харчову плівку та залишається у холодильнику на 30 хвилин.
Готуємо начинку. Нарізаємо гарбуз на кубики, заливаємо вершками, додаємо цукор та ванільний цукор. Все перемішуємо і варимо до готовності гарбуза. Дістаємо тісто і розкочуємо коло, товщиною 5 мм, викладаємо його в роз’ємну форму 26 см діаметром.
Бортики робимо високі, в процесі випікання вони можуть осісти. Тісто наколюємо вилкою і ставимо у морозилку на 20-30 хв.
В розігріту до 180°С духовку ставимо на 10 хвилин основу, виклавши зверху пергаментний папір та насипавши тягар. Ми взяли рис.
Готовий гарбуз трішки підсолюємо та збиваємо блендером до пюре, ставимо вистигати. Коли начинка трішки вистигла додаємо два яйця і добре перемішуємо.
Дістаємо з духовки корж та забираємо рис. Ставимо в духовку ще на 10 хвилин. Знову дістаємо корж і виливаємо гарбузову начинку. Випікаємо ще 30 хвилин.
Коли пиріг вистигне дістаємо з форми та прикрашаємо.
А тепер рецепт горіхового пирога від Інформатора.
Волоські горіхи злегка підсмажуємо на сухій сковороді й за допомогою ножа нарізаємо на середні шматочки. Нарубані горіхи перекладаємо у зручну місткість. Додаємо до горіхів 150 г цукру і половину чайної ложки меленої кориці.
Додаємо до горіхів 50 г холодного вершкового масла і руками перетираємо все в крихту. Начинка для пирога готова.
Тепер візьмемося тестом. У миску просіюємо 250 г борошна і додаємо чайну ложку розпушувача.
У чисту миску кладемо 100 г вершкового масла, додаємо до нього ванілін і 100 г цукру. Збиваємо олію з цукром до однорідної маси. У миску з олійно-цукровою сумішшю вбиваємо три яйця і все добре збиваємо за допомогою міксера.
Додаємо в тісто 200 мл сметани й знову все збиваємо. Додаємо в тісто чайну ложку соди й знову перемішуємо. Нарешті вводимо в тісто просіяне борошно, яке ми заздалегідь змішали з розпушувачем. Починаємо все вимішувати. У вас має вийти досить рідке м'яке тісто як на оладки.
Форму для випікання застеляємо пергаментним папером і виливаємо половину тіста. Розрівнюємо його по всій поверхні форми та висипаємо на нього половину горіхової начинки.
Поверх горіхів виливаємо тісто, що залишилося й акуратно його розрівнюємо за допомогою лопатки. На тісто висипаємо горіхи, що залишилися. Відправляємо пиріг до духовки на 40 хвилин. Середня температура випікання – 170 - 180 градусів.
Готовий пиріг дістаємо з духовки та залишаємо у формі до повного остигання. Як тільки пиріг охолоне, перекладаємо його на блюдо і подаємо до столу. За бажання можете прикрасити пиріг цукровою пудрою.
Порада від Інформатора: Не подрібнюйте горіхи в блендері, тому що в цьому випадку вони будуть занадто дрібними й не будуть так яскраво відчуватися в пирозі.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.