Як приготувати смачні булочки з корицею! Точний рецепт
Рецепт булочок з корицею сподобається усім, хто любить смачні десерти до кави та чаю. Готувати його нескладно, та доведеться приділити час. А щоб аромат ваших булочок почули навіть сусіди, Інформатор традиційно має для вас чудову смачну пораду!
31 серпня народився американський актор, лауреат премії "Золотий глобус" та номінант на премію "Еммі" Річард Гір, якому нині виповнюється 74 роки, з чим ми його і вітаємо! З цієї нагоди Інформатор має рецепт смачнючих булочок, які вподобав герой Гіра в культовому фільмі "Наречена-втікачка"
"Що це за божественний аромат? Це ж... булочки з корицею! Мені дві, будь-ласка!" - говорив він.
Цей рецепт ідеально підходить для сніданку з кавою або десерту. Приготуйте заздалегідь цукор з корицею для таких смаколиків та готуйте.
Не сильно нагрійте молоко (не кип'ятіть), додайте до нього дріжджі, обережно перемішайте і залиште на 5 хвилин або доки не почне пінитися. Додайте молочну суміш, цукор, олію та сіль у чашу блендера чи стаціонарного міксера. Акуратно все перемішайте. Окремо збийте яйця та також введіть до маси. Перемішайте.
Поступово додавайте борошно, перемішайте. Замісіть тісто, поки воно не стане гладким і не сформує м’яку кулю. Накрийте миску чистим рушником і дайте тісту піднятися - залиште його в теплому місці приблизно на годину. За цей час воно має збільшитись удвічі.
Змішайте в мисці коричневий цукор та корицю. Змастіть форму для випічки м’яким вершковим маслом. Коли тісто підніметься, обережно вимісіть його руками. Розкатайте качалкою на злегка посипаною борошном поверхні у великий прямокутник.
Розподіліть розм’якшене вершкове масло по прямокутнику тіста. Помірно посипте його сумішшю коричневого цукру і кориці. Зкатайте тісто поверх цукру і продовжуйте зкачувати, доки не отримаєте циліндр. З’єднайте краї тіста разом. Потім наріжте скибочки по 1,5 см.
Покладіть скибочки у підготовлену форму для запікання. Накрийте їх чистою тканиною і дайте піднятися ще приблизно на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів. Помістіть туди форму з булочками та випікайте протягом 25–35 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Смачного!
Порада від Інформатора: важливо приділити особливу увагу кориці, якщо ви справді хочете, щоб аромат ваших булочок було чутно за рогом! Не варто думати, що в звичайних магазинах вона представлена у вільному доступі.
Часто замість кориці можна зустріти кору касії, яка нагадує пряність за своїми смаковими якостями. Тож, читайте на звороті етикетки інформацію про вміст пакетика і обирайте тільки натуральне. Ще порада - можете взяти немелену корицю й намолоти її вже вдома.
Річ в тім, що у меленому вигляді найчастіше продають корицю невисокої якості або касію. Справжня кориця коштує дорожче, на упаковці може бути вказано - Cinnamomum zeylonicum. Крім того, не забувайте, натуральна кориця має м'який, солодкуватий запах, у той час як запах касії є солодшим, але при цьому слабшим.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.