Що їсть Стівен Кінг. Готуємо страву з роману Куджо - рецепт

Читать на русском

Як смачно приготувати хлібний пудинг з ягодами та цедрою апельсина

Читать на русском
Стівен Кінг
Ще Кінг із теплотою згадує запечену квасолю зі свинячим жиром, молодий горошок із беконом і тріску з картопляним пюре.

Як смачно приготувати хлібний пудинг з ягодами та цедрою апельсина

Рецепт пудінгу з роману "Куджо" сподобається усім, хто любить нетривіальні десерти! десерти. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Сьогодні народився король жахів, американець, якого знає увесь світ!
Сьогодні народився король жахів, американець, якого знає увесь світ!

21 вересня народився літературний король жахів, якого знають навіть ті, хто жодного разу не читав його книжок. Навіть коли так, то фільми-екранізації романів цього атора вам зустрічались точно! І це Стівен Кінг. 

Кінг народився в штаті Мен, відомому своєю різноманітністю морепродуктів та способами їх приготування. У книгах письменника завжди присутня їжа. За словами письменника, у дитинстві він часто їв омарів. У мами на них завжди були відкладені гроші. З омарів готувалися рулети, їх смажили та запікали.

Ще Кінг із теплотою згадує хот-доги, запечену квасолю зі свинячим жиром, молодий горошок із беконом, тріску з картопляним пюре, а також макарони із сиром. Сьогодні Кінг також любить доволі просту їжу.

Кінг любить просту їжу на кшталт картоплі й хот-догів та пудинг з учорашнього хліба.
Кінг любить просту їжу на кшталт картоплі й хот-догів та пудинг з учорашнього хліба.

На сніданок це можуть бути оладки з ягодами, на обід - смажена риба, картопля, салат із капусти та моркви. А на десерт письменник любить найпростіші пудинги зі вчорашнього хліба. Шеф-кухар Тереза Карл-Сандерс взяла рецепт пудингу з роману письменника "Куджо" (1981 рік) і навіть включила його до своєї чергової книги.

Рецепт пудингу з роману "Куджо"

Вам знадобиться: 

  • Батон у нарізці - один.
  • Чорниця - 2,5 склянки (свіжої або замороженої).
  • Молоко - 2 склянки.
  • Яйця - 8 штук.
  • Кленовий сироп - півсклянки.
  • Апельсини - 2 штуки. 
  • Сіль - 1 чайна ложка.
  • Ваніль - 1 чайна ложка.
  • Борошно - півсклянки.
  • Волоські горіхи - півсклянки.
  • Вівсяні пластівці - чверть склянки. 
  • Тростинний цукор -  3 столові ложки.
  • Мелена кориця - 1 чайна ложка.
  • Холодне вершкове масло - чверть склянки (плюс ще трохи для подачі).
Пудинг тут, по суті, хлібна запіканка з ягодами!
Пудинг тут, по суті, хлібна запіканка з ягодами!

Як готувати:

Змастіть олією велику форму для випікання. Розкладіть половину скибочок хліба, обрізаючи частину за розміром. Поступово розподіліть зверху ягоди. Другим шаром викладіть хліб і ягоди, що залишилися. Акуратно примніть руками.

У великій мисці змішайте молоко, яйця, кленовий сироп, цедру апельсина, сіль та ваніль. Поступово розлийте на хлібні шари, закрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч.

Витягніть пудинг з холодильника за 30 хвилин до випікання. Розігрійте духовку до 180 градусів.

У невеликій мисці змішайте борошно, волоські горіхи, вівсяні пластівці, коричневий цукор і корицю. Натріть вершкове масло і пальцями акуратно вмішайте в суху суміш. Розподіліть по поверхні хлібного пудингу.

Порада від Інформатора: випікайте 45-55 хвилин. Остудіть перед подачею. Подавайте з вершковим маслом та кленовим сиропом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.