Італійський сніданок. Фаршировані канелоні у молочному соусі

А ще ці макарони можна начиняти м'яким сиром з зеленню та часником

Рецепт, фаршировані макарони
Готуємо фаршировані канелоні під соусом "Бешамель".

Рецепт фаршированих макаронів сподобається всім, хто любить поживні смачні страви! Готувати його нескладно. А щоб було ще смачніше, Інформатор традиційно має для вас смачну пораду. 

25 жовтня відзначають Всесвітній день макаронів. З цієї нагоди Інформатор навчить готувати смачні фаршировані макарони канелоні - з м'ясом, цибулею та сиром. Продуктів потрібно небагато, але відірватись від такої смакоти буде складно всією родиною!

Італійці люблять начиняти канелоні мяким сиром з зеленню та часником - й смакувати навіть о шампанського!
Італійці люблять начиняти канелоні м'яким сиром з зеленню та часником, а французи придумали смакувати подібні пікантні страви до солодкого шампанського!

Довідка. Канелоні (італ. cannelloni) - різновид макарон у вигляді трубочок діаметром приблизно 2-3 см і довжиною близько 10 см. Є й інша назва - манікоті (італ. manicotti).

Вам знадобиться:

  • Макарони канелоні - 250 г.
  • Фарш - 400 г.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Морква - 1 штука.
  • Часник - 2 зубка.
  • Сир - 70 г.
  • Сметана - 2 столові ложки.
  • Молоко - 1 л.
  • Кетчуп - 1 столова ложка.
  • Майонез - 1 столова ложка.
  • Сіль, спеції - до смаку.
  • Олія для смаження.
Ніжні канелоні під соусом "Бешамель".
Ніжні канелоні під соусом "Бешамель".

Як готувати:

Спершу відварюємо канелоні до готовності на середньому вогні. Далі знімаємо з вогню, зливаємо окріп, промиваємо та ставимо вихолоняти при кімнатній температурі. Щоб макарони не злиплись, додайте трішечки олії та змастіть, перемішавши.

Далі пасеруйте цибулю та моркву на сковороді, доки овочі не стануть м'якими. Тоді додайте в сковорідку фарш. Підсмажте його разом з овочами, часто помішуючи та розбиваючи грудочки. Підсоліть та додайте спеції для м'яса. Готовим фаршем начиніть макаронки. 

Після цього викладіть канелоні на керамічне деко для запікання, змащене олією або вершковим маслом, та покрийте соусом "Бешамель". Далі відправляйте канелоні в розігріту до 180 градусів духовку та запікайте 30 хвилин. Потім, посипавши зверху 150 г натертого сиру, готуйте ще 15 хвилин. У вас вийде дуже ситна, ароматна та рум'яна страва. Смачного!

Порада від Інформатора: щоб приготувати соус, в посудині розтопіть 50 г вершкового масла і обсмажте в ньому 3 столові ложки борошна, помішуючи. Коли інгредієнти повністю з'єднаються, в загуслу суміш порційно влийте 1 л молока. Перемішайте інгредієнти до повного розчинення борошняних грудочок. Посоливши та поперчивши соус, переміайте його і варіть до загустіння.

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube