У кожного бувають моменти, коли ніби все добре, але всередині все одно звучить питання “чому?”. Це не драма, це просто історія життя. Ми всі ставимо собі питання, на які немає правильних відповідей.
Готуємо телятину з Марсалою та кугель зі шпинатом
Рецепт стейку на вині та запіканки зі шпинатом сподобається усім, хто любить небуденні страви. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
30 жовтня народилась донька екс-президента США Дональда Трампа - Іванка Трамп. Як виявилось, секрет її стрункості криється навіть не в голлівудських дієтах. Все набагато простіше й складніше водночас. Жінка заміжня за американским бізнесменом та політичним радником Джередом Корі Кушніром, який є ортодоксальним іудеєм.
Перед весіллям із ним у 2009 році вона також прийняла іудаїзм. З того часу в її меню лише кошерна їжа, тобто та, яка не суперечить релігійним канонам. Так, щоп'ятниці Трамп готує ситну шабатну вечерю, проводячи близько трьох годин біля плити. Своїми фірмовими стравами вона вважає телятину з Марсалою (вином) та кугель (запіканку) зі шпинатом.
"Вона ніколи в житті не готувала і в результаті стала чудовим кухарем", - так відгукувався про кулінарні здібності дружини Джаред в інтерв'ю Vouge.

Інформатор розповість, як приготувати фірмові страви Іванки Трамп.
Натріть м'ясо сіллю та перцем з усіх боків. Гриби протріть серветкою, наріжте невеликими часточками. Очистіть цибулю-шалот і часник, подрібніть.
У сковороді з товстим дном розігрійте оливкову та вершкове масло. Покладіть стейки та смажте на сильному вогні по 1,5 хвилини з кожного боку. Викладіть стейки на дошку, закрийте фольгою.
У сковороду, де смажилося м'ясо, покладіть шалот, обсмажуйте 2 хвилини. Додайте гриби та часник, смажте, помішуючи, 3–4 хвилини. Влийте марсалу і бульйон/воду, посоліть, поперчіть, покладіть розмарин і готуйте на середньому вогні, доки рідина не випарується наполовину.
Наріжте м'ясо поперек волокон скибочками товщиною 2 см. Викладіть м'ясо в сковороду з соусом, готуйте на сильному вогні приблизно 1,5 хвилини.
Порада від Інформатора: Таким чином можна готувати й інші стейки, наприклад, з печінки й серця.

Для приготування кугеля (запіканки) зі шпинатом
Овочі та зелень промити. Картоплю, моркву та кабачок очистити, натерти на великій тертці. Зайву рідину віджати. Зелену цибулю, кріп та часник дрібно нарізати, змішати з натертими овочами. Шпинат порізати на смужки. Додати до овочевої суміші. Приправити куркумою, сіллю та перцем.
Всипати в овочі достатньо борошна, щоб вийшло густе тісто. Яйця збити та змішати із сумішшю. Змастити мультиварку маслом, що залишилося, викласти овочеву суміш. Готувати в режимі запікання 45 хвилин.
Порада від Інформатора: Також можна запікати овочі в духовці. В такому випадку овочеву запіканку треба поставити в духовку на 1 годину, встановивши температуру 180 градусів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.