Готуємо телятину з Марсалою та кугель зі шпинатом
Рецепт стейку на вині та запіканки зі шпинатом сподобається усім, хто любить небуденні страви. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
30 жовтня народилась донька екс-президента США Дональда Трампа - Іванка Трамп. Як виявилось, секрет її стрункості криється навіть не в голлівудських дієтах. Все набагато простіше й складніше водночас. Жінка заміжня за американским бізнесменом та політичним радником Джередом Корі Кушніром, який є ортодоксальним іудеєм.
Перед весіллям із ним у 2009 році вона також прийняла іудаїзм. З того часу в її меню лише кошерна їжа, тобто та, яка не суперечить релігійним канонам. Так, щоп'ятниці Трамп готує ситну шабатну вечерю, проводячи близько трьох годин біля плити. Своїми фірмовими стравами вона вважає телятину з Марсалою (вином) та кугель (запіканку) зі шпинатом.
"Вона ніколи в житті не готувала і в результаті стала чудовим кухарем", - так відгукувався про кулінарні здібності дружини Джаред в інтерв'ю Vouge.
Інформатор розповість, як приготувати фірмові страви Іванки Трамп.
Натріть м'ясо сіллю та перцем з усіх боків. Гриби протріть серветкою, наріжте невеликими часточками. Очистіть цибулю-шалот і часник, подрібніть.
У сковороді з товстим дном розігрійте оливкову та вершкове масло. Покладіть стейки та смажте на сильному вогні по 1,5 хвилини з кожного боку. Викладіть стейки на дошку, закрийте фольгою.
У сковороду, де смажилося м'ясо, покладіть шалот, обсмажуйте 2 хвилини. Додайте гриби та часник, смажте, помішуючи, 3–4 хвилини. Влийте марсалу і бульйон/воду, посоліть, поперчіть, покладіть розмарин і готуйте на середньому вогні, доки рідина не випарується наполовину.
Наріжте м'ясо поперек волокон скибочками товщиною 2 см. Викладіть м'ясо в сковороду з соусом, готуйте на сильному вогні приблизно 1,5 хвилини.
Порада від Інформатора: Таким чином можна готувати й інші стейки, наприклад, з печінки й серця.
Для приготування кугеля (запіканки) зі шпинатом
Овочі та зелень промити. Картоплю, моркву та кабачок очистити, натерти на великій тертці. Зайву рідину віджати. Зелену цибулю, кріп та часник дрібно нарізати, змішати з натертими овочами. Шпинат порізати на смужки. Додати до овочевої суміші. Приправити куркумою, сіллю та перцем.
Всипати в овочі достатньо борошна, щоб вийшло густе тісто. Яйця збити та змішати із сумішшю. Змастити мультиварку маслом, що залишилося, викласти овочеву суміш. Готувати в режимі запікання 45 хвилин.
Порада від Інформатора: Також можна запікати овочі в духовці. В такому випадку овочеву запіканку треба поставити в духовку на 1 годину, встановивши температуру 180 градусів.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.