Страва дуже ароматна і буквально огортає осіннім теплом, хоча і має дещо пікантний смак
Індійська кухня славиться вибуховими поєднаннями спецій, що надають стравам насиченого смаку та аромату. Значна частина індійців є вегетаріанцями, тому у їх кухні багато страв на основі рису, бобових, овочів та сирів. Наразі сезон гарбуза, тому цей овоч стає основою більшості страв. Наприклад, кюфти з каррі.
Вона дуже ситна та ароматна, а ще корисна, бо використовується велика кількість овочів. Її можна подавати до рису чи вживати самостійно. Індійці ще їдять кюфту зі свіжим нааном. Інформатор публікує традиційний рецепт цієї страви, який може врази навіть справжніх гурманів.

Очистіть і натріть гарбуз, також в різні тарілки натріть помідори та цибулю. Дрібно наріжте ще одну цибулю та імбирь. Переходьте до приготування кюфти. У великій мисці змішайте всі інгредієнти і додайте трохи води. Має вийти густе тісто. Зробіть з нього невеликі кульки, обсмажте на пательні у великій кількості олії. Викладіть на паперове полотенце.
Нагрійте у сковороді вершкове масло, додайте спеції. Почекайте, щоб пішов аромат та викладіть подрібнену цибулю і листя карі. Перемішайте та протушіть до м'якості. Додайте помідори, сіль і перець. Через 3-5 хвилин викладіть у суміш сир. Тушіть ще 5 хвилин. Викладіть кюфту, влийте кокосове молоко та готуйте поки карри не стане густим.
Прикрасьте листям коріандра і посипте гарам масалой. Смачного!
Поради від Інформатора: щоб покращити смак, можна додати моркву та болгарський перець. Також відмінно гармонує з кюфтою нут. Листя каррі можна замінити на шпинат.
Посмотреть эту публикацию в Instagram