Індійський сніданок: як приготувати смажений сир з чатні з черешні

Читать на русском

Смажений сир з чатні з черешні сподобається всім, хто любить свіжі фрукти. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок

Читать на русском
Смажений сир з чатні з черешні
Смажений сир з чатні з черешні

Смажений сир з чатні з черешні сподобається всім, хто любить свіжі фрукти. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок

Рецепт смаженого сиру з чатні з черешні сподобається всім, хто любить свіжі фрукти. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.

Термін чатні походить від східно-індійського chatni, що означає «сильно пряний». Це традиційна індійська суміш з фруктів, овочів та трав, яку подають до основної страви — м’ясної, рибної, або з круп. Чатні виникло близько 2000 років тому на індійському субконтиненті у формі соусу або пасти зі свіжих інгредієнтів. Згодом чатні перейняли римляни, а потім британці. Саме на території сучасної Англії і пройшла його трансформація від старовинної форми до сучасної версії.

Смажений сир з чатні з черешні
Смажений сир з чатні з черешні

Вам знадобиться: 

  • Черешня – 150 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Оливкова олія – 70 мл
  • Цибуля-шалот – 1 головка
  • Мед – 2 столові ложки
  • Білий винний оцет – 1 чайна ложка
  • Кориця – щіпка
  • Імбир – 5 г
  • Солоні фісташки – 50 г
  • Моцарела, бринза чи фета – 200 г
  • Листя базиліка – за смаком
  • Гвоздика – 2 штуки

Як готувати


У сотейнику розігрійте вершкове масло та оливкову олію, обсмажте подрібнений шалот до прозорості, додайте мед, перемішайте, додайте 100 г черешні, позбавленої кісточок, і 20 мл води, перемішуйте протягом хвилини. Додайте оцту, корицю, гвоздику та тертий імбир, перемішайте та зніміть з вогню. 

Порада від Інформатора: У цьому випадку можна також використовувати з білою пліснявою. Вона надасть страві цікавий присмак. Сир при нагріванні розтікається. Тому для обсмажування його потрібно захистити – упакувати в будь-яку їстівну оболонку. Найпростіша - борошно, в якому можна обваляти шматочки сиру перед тим, як покласти на пательню.

 

Фісташки підігрійте з 30 мл оливкової олії та розбийте блендером до стану пухкої пасти.
На сковороді розігрійте оливкову олію та обсмажте товсті скибочки сиру протягом кількох хвилин з кожного боку. Залиште трохи свіжого сиру для подачі. Сир викладайте на тарілку, полийте чатні з черешні, зверху кладіть подріблені фісташки, додайте трохи свіжої черешні, прикрасте базиліком і посипте скибочками свіжого не смаженого сиру. 

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.