Правильний сніданок: панір скрембл - замість звичної яєшні

Читать на русском

Цю страву подають разом з солодкою червоною маринованою цибулькою.

Читать на русском
Готуємо панір
Приготувати панір дуже просто: це зціджене несолодке, загущене молоко.

Цю страву подають разом з солодкою червоною маринованою цибулькою.

Рецепт молочного паніру замість яєчні сподобається усім, хто любить поживні сніданки. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор традиційно має для вас смачну пораду!

Приготувати панір дуже просто: це зціджене несолодке, загущене молоко, що є чудовою альтернативою яєчні. Його подають разом з солодкою червоною маринованою цибулькою.

Вам знадобиться:

Маринувати до паніру слід саме червону цибульку - вона має солодкуватий смак та виразніший аромат.
Маринувати до паніру слід саме червону цибульку - вона має солодкуватий смак та виразніший аромат.
  • Незбиране молоко - 2 літри.
  • Дрібна морська сіль.
  • Білий винний оцет - 90 мл.
  • Оливкова олія - 75 мл.
  • Цибулини (ріпчасті) - 360 г, дві штуки.
  • Зубчики часнику - чотири.
  • Порошок каррі - 4 чайні ложки.
  • Свіжий коріандр - 50 г.
  • Червона цибулина (велика) - 80 г, одна штука.
  • Коричневий цукор - 2 чайні ложки. 
  • Вино для подачі - біле сухе, 2 столові ложки. 

Як готувати:

Спочатку зробіть панір. Поставте молоко з половиною чайної ложки солі у велику каструлю на середньо-сильному вогні та варіть, періодично помішуючи, щоб запобігти прилипанню. Приблизно 18 хвилин, аж допоки зверху не утвориться піна та майже не закипить.

Додайте оцет і, коли суміш почне розщеплюватися, зніміть її з вогню й відставте на хвилину. За цей час тверді частинки молока повинні відокремитися і піднятися до верху, а рідина під ними має бути блідо-жовтого кольору. Покладіть чистий кухонний рушник в друшляк, встановлений над ємністю, влийте молочну суміш і залиште на 20 хвилин.

Тепер замаринуємо червону цибулю. Для цього її слід дрібно нашаткувати. Трохи розім'яти її руками, додати сіль, цукор, оцет. Хвилин через 15 цибулька буде повністю готова. Додайте до маринованої цибулі півчайної ложки солі, перемішайте й відставте на 10 хвилин.

Далі поставте олію у велику сковороду на середній вогонь, додайте подрібнену свіжу цибулю (ріпчасту), часник, порошок каррі, коріандр (30 г) та чверть чайної ложки солі та варіть, час від часу помішуючи, 15 хвилин. Збільште вогонь до середнього, додайте відціджений панір і обережно перемішайте з цибулею зі спеціями. 

Варіть, обережно помішуючи, протягом п’яти хвилин, потім зніміть з вогню і додайте решту коріандру - 20 г. Викладіть ложкою на тарілку для сервірування та подавайте з маринованою цибулею та вином.

Порада від Інформатора: панір, суміш спецій і мариновану цибулю можна приготувати на день вперед, змішати та розігріти безпосередньо перед подачею. 

Панір з маринованою цибулею можна приправити вином, але явно не зранку :)
Панір з маринованою цибулею можна приправити вином, але явно не зранку :)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.