Овочеве карі Пав бхаджі до дня народження Будди

12 травня буддисти відзначають Весак, день повного місяця в травні, що є священним

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Цю страву багато в чому роблять приправи, тому намагайтеся знайти оригінальні інгредієнти.

12 травня буддисти відзначають Весак, день повного місяця в травні, що є священним днем для мільйонів буддистів по всьому світу. Саме в день Весак два з половиною тисячоліття тому народився Будда. Це сталося в 623 році до нашої ери. Також в цей же день Будда досяг просвітління і в цей же день покинув цей світ на 80-му році життя. При цьому буддизм наполягає, що Будда є вчителем, а не Богом.

З цієї нагоди ми пропонуємо сьогодні приготувати страву, яка є різновидом східного фастфуду - Пав бхаджі - що буквально дослівно означає овочеве карі, яке подається з булочкою.

Рецепт овочевого карі зі східним смаком сподобається всім українцям, котрі люблять пробувати щось нове! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду! 

Овочеве карі Пав бхаджі 

Вам знадобиться: 

  • Масло вершкове - 100 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки.
  • Зелений перець чилі - 2 штуки. 
  • Насіння кмину - 1 чайна ложка.
  • Імбир та часник - 1 столова ложка.
  • Куркума - 0,5 чайної ложки.
  • Приправа "гарам масала" - 1 чайна ложка.
  • Порошок чилі - 1-2 чайних ложки.
  • Коріандр - 3 столових ложки. 
  • Відварений нут - 1 склянка.
  • Відварена картопля - 2 штуки
  • Помідори - 4 шт. (нарізати невеликими кубиками)
  • Сіль та цукор - до смаку. 
  • Булочки "малятко" - 4-5 штук. 
  • Свіжий лимонний сік - 1-2 столові ложки.
Нут з картоплею - наповнить вас поживністю, а спеції зігріють та додадуть тонусу і настрою!
Нут з картоплею - наповнять вас поживністю, а спеції зігріють та додадуть тонусу і настрою!

Як готувати:

Обсмажте насіння кмину та перець чилі на сковороді з половиною вершкового масла близько хвилини. По черзі додайте імбир та часник, цибулю, помідори, картопля, нут та куркуму.

Дайте закипіти і за необхідності додайте ще 0,1 л води. Коли всі продукти розваряться і стануть м'якими, розім'ніть їх у соус. Додайте ще 50 г вершкового масла, що залишилися, коріандр, гарам масалу і порошок чилі.

Порада від Інформатора: приправити сіллю та невеликою кількістю цукру. Додайте лимонний сік. Розріжте булочки навпіл і обсмажте на вершковому маслі на сковороді.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube