Мітболи, запечені з картоплею, зеленим горошком - у томаті під сиром
29 травня - День м'яса в Уругваї. Популярна українська шеф-кухарка Ольга Мартиновська розповіла, як у дитинстві любила мясні кульки, а зараз робить страву із ними на обід - для своєї донечки Віри. Пропонуємо приготувати мітболи, запечені з картоплею, зеленим горошком - у томаті під сиром. Рецепт мітболів від Ольги Мартиновської сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Відваріть картоплю в підсиленій воді і перекиньте її на дно форми, в якій запікатимете. Дно та стінки форми можете змастити маслом і часничком. Картоплю розімніть виделкою, доки та ще гаряча, полийте оливковою олією чи додайте трохи вершкового масла.
Наступний шар - бланшований зелений горошок. Потім - обсмажені мʼясні кульки. В них - чисте мʼясо з жирком. Ніякої цибулі, яєць тощо.
Посмажте побільше цибульки з часником, залийте томатами у власному соку. Сіль, перець, трішки цукру, коріандр, кумин і тушкуйте 15-20 хв. Вилийте заправку зверху на мітболи. Щедро затріть сиром.
Далі в духову шафу на 180 С і до золотавої скоринки, це десь 25 хвилин!
Порада від Інформатора: подавайте з томатним соком. Смачного!
Посмотреть эту публикацию в Instagram