Маші Єфросиніній потрібно обов'язково з'їсти біблійний мерджимек чорбаси

Телеведуча обожнює супи-пюре, а цей готується за турецьким рецептом

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Перша згадка про цей чудовий суп із сочевиці зустрічається ще в Біблії.

25 травня народилася популярна українська телеведуча Маша Єфросиніна. Вона підтримує себе у формі правильним харчуванням і тренуваннями. Зірка їсть фрукти, але тільки до обіду, перекушує мигдалем та цільними злаками, а обідає овочевим супом-пюре, який обожнює. Тому сьогодні приготуємо турецький суп-пюре з овочів та сочевиці - мерджимек чорбаси. Перша згадка про цей чудовий суп із сочевиці зустрічається ще в Біблії.

Рецепт східного супу-пюре сподобається всім українцям, які полюбляють пікантні страви. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Маша Єфросиніна слідкує за власним здоров'ям та формою.
Маша Єфросиніна слідкує за власним здоров'ям та формою.

Східний суп - Мерджимек чорбаси

Вам знадобиться:

  • Червона сочевиця - 250 г.
  • Фіолетова цибуля - 1 штука.
  • Морква - 1/2 штуки.
  • Олія - 50 мл.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Помідор - 1 штука.
  • Картопля - 2 штуки.
  • Томатна паста - 1 столова ложка.
  • Зіра - 1 чайна ложка.
  • М’ята - 1/2 чайної ложки.
  • Сіль - 1 чайна ложка.
  • Лимонний сік - 1 столова ложка.

Соус із паприки:

  • Вершкове масло - 50 г.
  • Солодка паприка - 1 столова ложка.
  • Гостра паприка - 1 чайна ложка.
Цей пікантний супчик має незабутній смак!
Цей пікантний супчик має незабутній смак!

Як готувати: 

Наріжте цибулину, у розігріту каструлю наливаємо трохи олії і висипте туди цибулю. Злегка її обсмажте та відправте до неї половинку нарізаної моркви. Через дві хвилини додайте до каструлі 50 г вершкового масла. Наріжте помідор, картоплю й теж додайте все це до каструлі. Туди ж відправте столову ложку томатної пасти, чайну ложку зіри та пів чайної ложки м’яти. Ще три хвилини помішуйте.

Настав час головного інгредієнта страви - червоної сочевиці. Сочевицю слід добре промити і висипати до каструлі. Попередньо замочувати сочевицю не потрібно. Посоліть і вилийте півлітра щойно закипілої води. Перемішайте, зробіть середній вогонь, накрийте кришкою та залиште готуватися на 15-20 хвилин. Якщо у процесі варіння рідина занадто випарується, її потрібно долити.

Коли до готовності страви залишається кілька хвилин, можна приготувати своєрідне традиційне доповнення до нього – соус із паприки. У невеликій каструльці розтопіть 50 г вершкового масла і всипте туди 1 столову ложку меленої паприки та 1 чайну ложку гострої меленої паприки. Перемішайте і варіть пів хвилини.

Тим часом наш мерджимек чорбаси вже доварився. Зніміть його із плити. Витисніть сік 1/6 частини лимона і збиваємо вміст каструлі блендером. 

Порада від Інформатора: готовий суп-пюре розсипте у тарілки, а зверху полийте соусом із паприки. Соус додасть мерджимек чорбаси додаткової пікантності. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube