Гарбузова запіканка: як її готують в Італії

Читать на русском

Parmigiana di zucca: як її можна приготувати в холодний листопадовий день

Читать на русском
Гарбузова запіканка: як її готують в Італії

Parmigiana di zucca: як її можна приготувати в холодний листопадовий день

Ви вважаєте, що гарбуз - марний продукт, з якого неможливо приготувати щось смачне? Тоді ми йдемо до вас!

Чудовим рецептом запіканки з гарбуза під назвою Parmigiana di zucca поділилася з Інформатором одна домогосподарка сицилійського походження. Незважаючи на те, що ми не на Сицилії, цей рецепт можна приготувати і в українських реаліях.

Інгредієнти

  • М'якуш гарбуза – 1 кг;
  • Будь-який сир, що плавиться - 400 гр;
  • Шинка (варена ковбаса, можна сосиски або обсмажений до рум'яності фарш) – 300-400 гр.

Спосіб приготування

Нарізати гарбуз скибочками завтовшки в 0,3-0,5 см, форма скибочок може бути будь-яка. Викласти у форму для запікання гарбуз в один шар, на нього викласти тонко нарізаний сир, а потім тонко нарізану шинку. Далі знову викласти гарбуз, сир та шинку. Продовжувати робити такі шари доти, доки не закінчаться продукти. Останнім шаром слід викласти гарбуз, рясно посипати тертим сиром типу голландського і відправити в духовку на 35-40 хвилин при температурі 180 º С.

Способ приготовления

Страву слід подавати гарячою, можна прикрасити зеленню. Смачного!

Ще більше корисних статей читайте у блозі Інформатор Україна.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.