За цим рецептом все готується дуже просто й досить швидко
13 травня народився норвезький скрипаль і співак білоруського похоження, переможець "Євробачення-2009" з хітом Fairytale (Казка) Олександр Рибак. Він любить готувати лосось по-норвезьки з картопляним гарніром. Його ми сьогодні й приготуємо.
Рецепт лосося по-норвезьки з овочами в соусі сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Маринад:
Гарнір:
Соус:
Спершу приготуємо легкий маринад для риби із суміші перцю, солі та оливкової олії. Робимо в рибі кілька надрізів і шпигуємо листям базиліка та щіпками цукру для надання карамельного смаку та кольору. Натираємо рибу маринадом і відставляємо.
Готуємо гарнір. Беремо броколі, відокремлюємо суцвіття від стебел, промиваємо та приварюємо у підсоленій воді близько 3 хвилин. Потім швидко виймаємо та кидаємо у крижану воду - так капуста збереже свій яскравий колір.
Товчемо часник, на сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому часник і броколі. Тепер готуємо картоплю. Відварюємо її у мундирі, очищаємо від шкірки і робимо пюре: додаємо вершкове масло та вершки, потім ретельно збиваємо до однорідної консистенції. Потім додаємо дрібно нарізаний кріп, чорні та зелені маслини, нарізані дрібними кубиками, сіль і перець.
Замариновану рибу підсмажуємо на сильно розпеченій сковороді на соняшниковій чи оливковій олії до готовності - риба має залишитися соковитою.
Для соусу обсмажуємо дрібно нарубаний часник і цибулю-шалот на краплинці оливкової олії, потім додайте шафран і вершки, сіль, перець. Будьте уважні, не перекип'ятіть соус - інакше вершки згорнуться.
Перед подачею приваріть протягом 2 хвилин у воді зелене листя цибулі-порею і оберніть ними готового лосося. На блюдо викладіть броколі, на неї помістіть лосось, поруч із допомогою двох ложок викладіть картоплю у вигляді трьох пелюсток і полийте все соусом.
Порада від Інформатора: лимонний сік для червоної риби використовувати не слід! Це призведе до зміни її смаку та кольору.