Норвезький сніданок Олександра Рибака: ось де казка

За цим рецептом все готується дуже просто й досить швидко

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Спробуйте і переконайтеся, а ще, цілком імовірноЮ ви отримате улюблену рибну страву - за цим рецептом!!

13 травня народився норвезький скрипаль і співак білоруського похоження, переможець "Євробачення-2009" з хітом Fairytale (Казка) Олександр Рибак. Він любить готувати лосось по-норвезьки з картопляним гарніром. Його ми сьогодні й приготуємо. 

Рецепт лосося по-норвезьки з овочами в соусі сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Сьогодні пропонуємо приготувати лосось по-норвезьки з картопляним гарніром від Олександра Рибака.
Сьогодні пропонуємо приготувати лосось по-норвезьки з картопляним гарніром від Олександра Рибака.

 Лосось по-норвезьки з картоплею й броколі

Вам знадобиться:

  • Лосось без шкіри - 150 г.

Маринад:

  • Свіжий базилік - 1 стебло.
  • Цукор - 1 чайна ложка.
  • Сіль - 3/4 чайна ложка.
  • Чорний мелений перець - 1/4 чайна ложка.
  • Оливкова олія - ​​1 чайна ложка.

Гарнір:

  • Невеликі картоплини - 2 штуки.
  • Брокколі - 200 г.
  • Вершкове масло - 1 чайна ложка.
  • Вершки - 1 столова ложка.
  • Чорні та зелені маслини - по 5 штук.

Соус:

  • Часник - 2 часточки.
  • Цибулина-шалот - 1 штука.
  • Вершки 32% - 100 мл.
  • Сіль - до смаку.
  • Чорний мелений перець - до смаку.
  • Шафран - до смаку.
  • Кріп - гілочка.
Ця страва танутиме у роті!
Ця страва танутиме у роті!

Як готувати: 

Спершу приготуємо легкий маринад для риби із суміші перцю, солі та оливкової олії. Робимо в рибі кілька надрізів і шпигуємо листям базиліка та щіпками цукру для надання карамельного смаку та кольору. Натираємо рибу маринадом і відставляємо.

Готуємо гарнір. Беремо броколі, відокремлюємо суцвіття від стебел, промиваємо та приварюємо у підсоленій воді близько 3 хвилин. Потім швидко виймаємо та кидаємо у крижану воду - так капуста збереже свій яскравий колір.

Товчемо часник, на сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому часник і броколі. Тепер готуємо картоплю. Відварюємо її у мундирі, очищаємо від шкірки і робимо пюре: додаємо вершкове масло та вершки, потім ретельно збиваємо до однорідної консистенції. Потім додаємо дрібно нарізаний кріп, чорні та зелені маслини, нарізані дрібними кубиками, сіль і перець.

Замариновану рибу підсмажуємо на сильно розпеченій сковороді на соняшниковій чи оливковій олії до готовності - риба має залишитися соковитою.

Для соусу обсмажуємо дрібно нарубаний часник і цибулю-шалот на краплинці оливкової олії, потім додайте шафран і вершки, сіль, перець. Будьте уважні, не перекип'ятіть соус - інакше вершки згорнуться.

Перед подачею приваріть протягом 2 хвилин у воді зелене листя цибулі-порею і оберніть ними готового лосося. На блюдо викладіть броколі, на неї помістіть лосось, поруч із допомогою двох ложок викладіть картоплю у вигляді трьох пелюсток і полийте все соусом.

Порада від Інформатора: лимонний сік для червоної риби використовувати не слід! Це призведе до зміни її смаку та кольору.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube