Борані Банджан - це смажені баклажани в афганському стилі, тушковане в пряному томатному соусі, що подається з часниковим йогуртом
4 червня народилася голлівудська акторка й найсексуальніша жінка світу Анджеліна Джолі. Варто сказати, що базові кулінарні навички Анджеліни - не на висоті.
"Я одна з тих людей, я можу навчитися готувати якусь випадкову екзотичну страву... справді цікаву афганську страву з баклажанами, але я не знаю, як приготувати прості спагетті... Я не найкраща кухарка", - розповідала якось вона журналістам.
Не лише відсутність кулінарних навичок заважає їй готувати частіше, акторка з "Малефісенти" зізналася, що їй не вистачає терпіння.
"Ніхто в моєму домі не хоче, щоб я готувала на Різдво. У мене немає терпіння! Я починаю щось робити, а потім відволікаюся і йду, і починаю читати або починаю гратися на вулиці з дітьми. Я думаю, що треба бути дуже терплячим, щоб готувати", - додала акторка.
Крім того, вона зізналася, що її колишній чоловік вважав страви, приготовані сином Паксом, смачнішими за те, що готує сама Анджеліна. Тож, сьогодні ми приготуємо страву, яка Анджеліни, якщо їй вірити, все ж таки вдається!
Рецепт афганської страви з баклажанів, яку готує Анджеліна Джолі, сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Спочатку приготуємо баклажани. Наріжте баклажани скибочками товщиною ½ дюйма. Посипте 2 чайними ложками солі та залиште баклажани на 45-60 хвилин у друшляку в раковині або на тарілці з бортиками. Потім розкладіть баклажани на паперових рушниках та обережно притисніть, щоб висохнути та видалити більшу частину солі.
Далі приготуємо соус! Поки баклажани стікають, додайте 2 столові ложки олії в каструлю. Збережіть 1 чайну ложку подрібненого часнику на потім, решту додайте до олії та пасеруйте 45 секунд. Додайте томатну пасту, куркуму та чорний перець і пасеруйте ще 60 секунд або доки томатна паста не стане ароматною.
Додайте банку нарізаних кубиками помідорів, подрібнені пластівці перцю, ¼ чайної ложки солі, ½ склянки води та доведіть до кипіння. Під час тушкування накрийте каструлю кришкою та зменште вогонь до мінімуму; варіть 15-17 хвилин, щоб смаки поєдналися. Перевірте, чи соус густий, як густий соус для пасти. Якщо ні, зніміть кришку, збільште вогонь до середнього та тушкуйте, поки він не загусне.
А тепер просмажимо страву. Додайте 5 см олії в каструлю на середньо-сильному вогні. Коли олія нагріється, обсмажте баклажани 2-3 партіями, перевертаючи їх на півдорозі до золотисто-коричневого кольору з обох боків, приблизно 7-9 хвилин. Перекладіть на тарілку, вистелену паперовим рушником.
Наступний етап - тушкування. У каструлю з широким дном додайте ¼ готового соусу, зверху викладіть ⅓ баклажанів, потім повторюйте ці шари, доки весь соус і всі баклажани не будуть викладені шарами. Накрийте каструлю щільною кришкою, увімкніть вогонь до середньо-слабкого та дайте баклажанам готуватися в соусі протягом 15 хвилин. Поки чекаєте, приготуйте йогуртовий соус.
Порада від Інфомратора: додайте йогурт і решту чайної ложки подрібненого часнику в невелику миску та збивайте до однорідної маси. Коли баклажани будуть готові, розподіліть ½ склянки йогуртового соусу по тарілці, зверху покладіть суміш помідорів та баклажанів і дрібно полийте рештою йогурту, що залишився. Посипте сушеною м'ятою. Подавайте з хлібом як закуску, смачного!