Страва, яка поєднує у собі перловку та запечені овочі, відмінно підійде до літнього столу
Перловка, яку багато хто зневажає та вважає не їстівною крупою, дуже корисна і поживна. Вона багата на вітаміни, мінерали і клітковину, а також містить лізин, який сприяє виробленню колагену, що робить шкіру більш пружною й еластичною. Ще перловка може покращувати імунітет і позитивно впливати на роботу серцево-судинної системи. Так, це все про одну звичайну крупу, яка ще й вартує недорого, але є справжньою знахідкою.
Перловка містить складні вуглеводи. Вони забезпечують тривале відчуття ситості та енергії. Навіть вода, в якій варилась крупа корисна. Також вона універсальна і поєднується з багатьма продуктами. Перловка може бути як окремою стравою, так і додатком до супів, запіканок та салатів. Вона відмінно смакує з різними овочами, особливо запеченими. Тож, давайте приготуємо один з рецептів, який простий, але смачний та поживний, і дозволяє подивитись на перловку іншими очима.
Наріжте напівкільцями цибулю та червоний перець, а баклажани подрібніть на товсті смужки. Помідори наріжте крупними кубиками. Розігрійте духовку до 180°C, викладіть овочі на лист та полийте чотирма столовими ложками оливкової олії, посоліть та гарно перемішайте. Запікайте 25 хвилин, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м'якими і золотистими по краях.
Тим часом відваріть перловку у великій кількості підсоленої води протягом 15-20 хвилин або до стану "аль-денте". Злийте воду та викладіть кашу на тарілку, щоб вона злегка охолола. Подрібніть зелень і покладіть у велику миску. Додайте цедру лимона, 3 ст.л. оливкової олії та червоний винний оцет.
До зелені додайте перлову крупу , обсмажені овочі та стручкову квасолю (якщо використовуєте), і добре перемішайте. Смачного!
Порада від Інформатора: урізноманітнити смак салату можна, додавши до нього м'який сир (фета чи рикота), оливки чи консервований тунець. Ще можна покласти смажений халумі, свіжі огірки чи обсмажені гриби.