Схуднути допоможе зелений суп із відходів

Стручки бобів - один із найбільш недооцінених їстівних продуктів

Рецепт
Цей яскравий літній суп з вираженим смаком є справжнім джерелом вітамінів.

Супи є корисним джерелом вітамінів та інших поживних речовин, бо містять багато овочів та зелені. Вони можуть бути найрізноманітнішими, від легких і дієтичних, до насичених і калорійних. Ця страва може не тільки втамувати голод, а ще допомогти покращити травлення та заповнити втрату рідини. А ще вживання супу може допомогти контролювати апетит і зменшити бажання перекушувати між прийомами їжі.

У супи можна додати різноманітні інгредієнти, навіть такі непотрібні як стручки спаржевої квасолі. Так-так, не варто боятись експериментувати, адже інколи з таких спроб виходять дуже достойні страви, які за своїми смаковими властивостями навіть не поступаються ресторанним. Особливої популярності останнім часом дістали крем-супи. Тож давайте приготуємо один з них, який цілком можна назвати "вітамінною бомбою".

Крем-суп зі стручкової квасолі з травами

Суп виходить уже ніжний та неймовірно смачний
Для приготування цього супу знадобиться 15 хвилин

Вам знадобиться:

  • порожні стручки спаржевої квасолі – 150 г 
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчика
  • консервована біла квасоля – 400 г
  • зелень (м'ята, кінза, петрушка) – 40 г
  • лимон – 1/2 шт.
  • йогурт – 150 г
  • оливкова олія першого холодного віджиму

Як готувати:

Візьміть порожні стручки спаржевої квасолі, які багато хто зазвичай викидає у сміття. Приберіть з них хвостики та волокнисті частини, подрібніть на шматочки приблизно по 5 мм та покладіть у каструлю. Додайте до них порізану цибулю, часник і консервовану квасолю разом з рідиною. Залийте всі інгредієнти водою, щоб вона їх покрила. Поставте на плиту на середній вогонь.

Коли вода закипить, зменште вогонь і варіть вісім хвилин. Зніміть каструлю з вогню і перекладіть овочі у блендер, додайте подрібнену зелень, лимонний сік та цедру, а також йогурт. Ретельно збийте і, у разі необхідності, пропустіть через дрібне сито

Отриману суміш перекладіть в каструлю і знову доведіть до кипіння. Додайте сіль та перець. Подавайте суп-пюре гарячим, прикрасивши м'яким сиром та додавши трохи оливкової олії першого холодного віджиму.

Порада від Інформатора: для збагачення смаку до супу можна додати вершки, а додаткової структури нададуть яєчні жовтки. Зроблять смак супу більш вираженим приправи хмелі-сунелі та куркума. 

Стежте за нами у Viber

Image
Оперативні новини та розбори: Україна, світ, війна. Підпишиться👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube