Найбільш ненависний сніданок Скарлетт О'Хари. Рецепт Звіяних вітром

Як смачно приготувати гречані оладки з вершково-медовим соусом.

Рецепт оладок
В екранізованому романі Маргарет Мітчелл вистачає яств!

Рецепт гречаних оладок з солодким соусом сподобається усім, хто любить смачні та ситні десерти. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

5 листопада народилась британська акторка Вів'єн Лі, яка зіграла культову Скарлет О'Хару в епічній екранізаціїї "Звіяні вітром" Віктора Флемінга. Юна Скарлетт О'Хара, наполовину ірландка, наполовину француженка, володіє рідкісним даром зачаровувати чоловіків. Вона впевнена: всі від неї в захваті! Вів'єн Лі вдалося передати характер непростої красуні з чоловічим характером.

Молода Вівє'н Лі.
Молода Вівє'н Лі.

В екранізованому романі Маргарет Мітчелл вистачає палких почуттів, кризових поворотів сюжету та яств. Це і гречані оладки з сиропом, і пиріг, і курчата, і реберця, і навіть страва з рису та шинки із загадковою назвою - джамбалая. 

"У великих чорних руках гойдався піднос, над яким піднімалася пара від двох великих, политих олією ямсів, купи гречаних оладок у сиропі та великого шматка шинки, що плаває в підливі. Побачивши цю ношу, легке роздратування, написане на обличчі Скарлетт, змінилося виразом войовничої впертості. Хвилювання, пов'язане з вибором сукні, змусило її забути встановлене Мамкою залізне правило: перш ніж дівчатка вирушать у гості, їх слід напихати їжею вдома, щоб там вони вже не могли проковтнути ні шматочка.
- Даремно притягла. Я не стану їсти. Забери назад на кухню.
Мамка поставила тацю на стіл, випросталася, уперла руки в боки.
- Ні, міс, їсти ви будете! Потрібно мені боляче, щоб знову тріпали язиком, як того разу: мабуть, нянька її вдома не погодувала! Усе з'їсте до останнього шматочка!", - ось як виховували Скарлетт, що стане уособленням не тільки жіночої чарівності, але й незламності.

Скарлетт любила говорити собі увечері: "Подумаю про це завтра!", а на ранок вирішувала всі свої питання так завзято і з таким запалом, що дивлячись на неї, розумієш, ця жінка закохана в життя! І якщо запорукою видатної життєвої стійкості є гречані оладки, Інформатор із задоволенням публікує їхній рецепт. 

Вам знадобиться: 

  • Гречана мука - 1 стакан.
  • Розпушувач - 1,5 чайної ложки.
  • Пшеничне борошно - 3-4 столові ложки.
  • Рафінована олія - 3 столові ложки.
  • Молоко (або кефір) - 1 стакан.
  • Яйця - 3 штуки.
  • Сіль - щіпка.
(з коричневої крупи вироби виходять з більш вираженим смаком.
З коричневої крупи вироби виходять з більш вираженим смаком.

Як готувати: 

Гречану муку можна зробити самостійно. Для цього крупу подрібніть в кофемолці і просіяти через дрібне сито.

З’єднайте і добре перемішайте борошно, цукор, сіль і розпушувач. Зазначимо, що незважаючи на те, що оладки готуються з гречаного борошна, деякі рецепти передбачають додавання пшеничного борошна. Багато добавок в тісто не кладіть, інакше це вплине на пишність виробів. 

Консистенція заведеного тіста повинна нагадувати густу сметану. Тоді вони на сковороді не будуть розтікатися. Після замісу тіста залиште при кімнатній температурі на півгодини. Це підвищить його клейкість, що необхідно для приготування оладок. 

Білки відокремте від жовтків. Жовтки з’єднайте з молоком і перемішайте в однорідну масу. Білки збийте в стійку піну. У суху суміш додайте молочну рідину і перемішайте, щоб не було грудок. Додайте збиті білки і знову перемішайте, щоб вийшла повітряна однорідна маса.

У сковороді розігрійте рослинне масло і викладіть тісто по 1 столовій ложці. Смажте оладки тільки на добре розпеченій сковороді, на середньому вогні. Перевертайте їх, коли знизу вони зарум’яниться, а зверху утворюються дірочки. Обсмажуйте оладки з двох боків до рум’яного кольору. 

Оладки можна доповнити тертим кабачком, яблуком, гарбузом, родзинками, курагою, яблуками чи айвою.

Поради від Інформатора: якщо використовується кефір, то він повинен бути кімнатної температури. Оскільки молочна кислота з содою будуть взаємодіяти тільки при теплій температурі.

А тепер приготуємо простий, але надзвичайно ніжний і смачний вершково-медовий соус до гречаних оладків.  

Вам знадобиться: 

  • Мед - 50 г.
  • Вершкове масло - 4 столові ложки. 

Як готувати: 

Вершкове масло і мед кладемо на теплу сковороду і перемішуємо до отримання однорідної пасти.

Подаємо соус до оладок!
Подаємо соус до оладок!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube