Сьогодні побалуємо вас солодким рецептом
30 травня народилась популярна українська журналіст і телеведуча Наталія Мосейчук. Вона готує домашні рогалики для своїх рідних. Рогалик зустрічається в багатьох європейських кухнях, у тому числі болгарській, угорській, македонській, молдавській та польській. Проте так звані мамині рогалики - смак дитинства! Рецепт "маминих рогаликів" сподобається всім українцям. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачні поради.
Молоко підігрійте до 30 С, додайте розтоплену олію, яйця, ванілін, сухі дріжджі. Перекладітьмасу в глибоку миску та поступово додавайте борошно. Готове тісто поставте в тепле місце, щоб воно збільшилося вдвічі.
Тісто поділіть на 3 частини. Розкатайте три кола діаметром 20 см. У кожному колі виріжте 6 трикутників. Покладіть варення. Загорніть рогалики та посипте цукром.
Поставити на тепле місце, щоби рогалики піднялися. Випікайте за температури 170 градусів до готовності - приблизно 15-20 хвилин. Коли рогалики охолонуть, посипте їх цукровою пудрою. Смачного!
Порада від Інформатора: перед випіканням рогалик за бажанням можна посипати маком, кунжутом та іншими насінням, а також прянощами. Або ж начинити джемом, шоколадом та іншими начинками.