Готуємо аргентинські пиріжки до дня народин Хорхе Луїса Борхеса. Рецепт смачного перекусу

Емпанадас треба їсти руками, запиваючи сухим червоним вином

Рецепт аргентинських м'ясних пиріжків
Як смачно приготувати печені пиріжки з яловичиною за аргентинським рецептом

Рецепт емпанадас сподобається всім, хто любить аргентинську кухню. Готувати його зовсім нескладно. А щоб страва вийшла ще смачнішою, Інформатор має для вас смачну пораду.

24 серпня народився аргентинський письменник Хорхе Луїс Борхес, якого по праву вважажють одним з найвидатніших прозаїків XX сторіччя. На його честь ми ділимось рецептом культової аргентинської страви - пиріжками з яловичиною - емпанадас.

Борхес був вченим літератури, любив котів та рано втратив зір.
Борхес був вченим літератури, рано втратив зір та дуже любив котів.

Вам знадобиться:

  • Тісто: 300 г пшеничного борошна.
  • 2 жовтки.
  • 4 ложки молока.
  • 100 г дріжджів.
  • 200 г масла.
  • Трохи цукру.
  • Фарш: 350 г фаршу асорті.
  • 1 яйце.
  • 4 ложки сметани.
  • 2 цибулини.
  • 1 зубчик часнику.
  • 1 ложка олії.
  • 2 жовтки.
  • Пучок петрушки.
  • Сіль.
  • Червоний перець.
  • Чорний перець.

Інгредієнтів із розрахунку - на 8 порцій. 

Як готувати

Щоб зробити тісто, треба в теплому молоці розчинити дріжджі, додати жовтки, масло і цукор. Поволі додавати муку й вимішувати. Тісто слід загорнути у фольгу і поставити у холодильник на ніч.

Переходимо до фаршу. Нарізаємо кубиками цибулю, вичавлюємо часникодавкою часник. На гарячій олії підсмажуємо спочатку цибулю, потім додаємо паприку, часник і фарш. Смажимо близько 10 хвилин.

Знімаємо з вогню фарш і додаємо до нього 1 яйце, 1 жовток, сметану та порізану петрушку.

Тісто треба розкачати на 4 коржі, кожен по 15 см в діаметрі. На кожен кладемо порцію начинки, складаємо навпіл і зліплюємо кінці. Перед тим, як запекти, змажемо пиріжки жовтком.

Пекти емпанадас слід в духовці близько 20 хвилин при температурі 200°C. Можна підсмажити на пательні.

Порада від Інформатора. Емпанадас треба їсти руками, запиваючи сухим червоним вином! Смажити їх варто виключно на смальці.

Емпанадас випікають та смажать - оберіть свій способ!
Емпанадас випікають та смажать - оберіть свій способ!

Що таке Empanadas?

Empanadas називають традиційний аргентинський пиріжок, дослівно - "загорнутий у тісто". Емпанадас без малого вважається внеском у світове кулінарне мистецтво.

У кожному регіоні Аргентини існують свої власні рецепти емпанадас, які відрізняються величиною та фаршем. Можуть бути смажені чи печені

Класичний фарш для страви робиться з яловичини. В оригінальному рецепті м'ясо треба порізати на маленькі шматочки, однак зараз частіше використовують фарш, перемелений на м'ясорубці. В нього додається цибуля, родзинки, оливи та зварене вкруту яйце.

Емпанадас не обов'язково повинні бути м'ясними. В Аргентині їдять також емпанадас з твердим сиром і шинкою, зі шпинатом і грудкою чи курятиною. Трапляються емпанадас з солодким фаршем, але тоді вони називаються pastel або pastelito.

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube