Агресія Росії – це не лише прямий напад на Україну, але й загроза основам світового миру. Нездатність Ради Безпеки ООН зупинити імперіалістичні амбіції свого постійного члена підриває її авторитет та легітимність міжнародного права
Луна знаходиться в зростаючій фазі, а значить сприяє новим починанням, дає нам додаткову енергію
“Як би я хотів” — це була та пісня, яка народилася одразу під час нашої першої зустрічі з Артемом. Це вийшло дуже легко, вже в перший день. Так би мовити, терапевтичним способом — ми одразу сублімували успіхи, бо це був якийсь такий стан, коли ця пісня стала зізнанням. Коли ти говориш людині: “Я дійсно бажаю тобі щастя будь-якою ціною, байдуже, чи буду я з тобою. Я хочу, щоб ти була щаслива. Якщо я не та людина, яка зробить тебе щасливою, то я хочу, щоб точно була людина, яка тебе зробить щасливою”.
Емпанадас треба їсти руками, запиваючи сухим червоним вином
Рецепт емпанадас сподобається всім, хто любить аргентинську кухню. Готувати його зовсім нескладно. А щоб страва вийшла ще смачнішою, Інформатор має для вас смачну пораду.
24 серпня народився аргентинський письменник Хорхе Луїс Борхес, якого по праву вважажють одним з найвидатніших прозаїків XX сторіччя. На його честь ми ділимось рецептом культової аргентинської страви - пиріжками з яловичиною - емпанадас.
Інгредієнтів із розрахунку - на 8 порцій.
Щоб зробити тісто, треба в теплому молоці розчинити дріжджі, додати жовтки, масло і цукор. Поволі додавати муку й вимішувати. Тісто слід загорнути у фольгу і поставити у холодильник на ніч.
Переходимо до фаршу. Нарізаємо кубиками цибулю, вичавлюємо часникодавкою часник. На гарячій олії підсмажуємо спочатку цибулю, потім додаємо паприку, часник і фарш. Смажимо близько 10 хвилин.
Знімаємо з вогню фарш і додаємо до нього 1 яйце, 1 жовток, сметану та порізану петрушку.
Тісто треба розкачати на 4 коржі, кожен по 15 см в діаметрі. На кожен кладемо порцію начинки, складаємо навпіл і зліплюємо кінці. Перед тим, як запекти, змажемо пиріжки жовтком.
Пекти емпанадас слід в духовці близько 20 хвилин при температурі 200°C. Можна підсмажити на пательні.
Порада від Інформатора. Емпанадас треба їсти руками, запиваючи сухим червоним вином! Смажити їх варто виключно на смальці.
Empanadas називають традиційний аргентинський пиріжок, дослівно - "загорнутий у тісто". Емпанадас без малого вважається внеском у світове кулінарне мистецтво.
У кожному регіоні Аргентини існують свої власні рецепти емпанадас, які відрізняються величиною та фаршем. Можуть бути смажені чи печені.
Класичний фарш для страви робиться з яловичини. В оригінальному рецепті м'ясо треба порізати на маленькі шматочки, однак зараз частіше використовують фарш, перемелений на м'ясорубці. В нього додається цибуля, родзинки, оливи та зварене вкруту яйце.
Емпанадас не обов'язково повинні бути м'ясними. В Аргентині їдять також емпанадас з твердим сиром і шинкою, зі шпинатом і грудкою чи курятиною. Трапляються емпанадас з солодким фаршем, але тоді вони називаються pastel або pastelito.
Раніше Інформатор писав:
Рецепт до дня народин культового письменника Сергія Жадана.
Король десертів від Ольги Сумської на честь її 57-річчя.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут.