«Росія хоче побачити кінець, але може бути й так, що вони тягнуть час»
«Місто Наречених» - це присвята всім жінкам, які втратили чоловіків на кривавій війні росії проти України. Надчутлива та важка тема, величезна відповідальність та невимовний біль, які неможливо передати словами.
Емпанадас треба їсти руками, запиваючи сухим червоним вином
Рецепт емпанадас сподобається всім, хто любить аргентинську кухню. Готувати його зовсім нескладно. А щоб страва вийшла ще смачнішою, Інформатор має для вас смачну пораду.
24 серпня народився аргентинський письменник Хорхе Луїс Борхес, якого по праву вважажють одним з найвидатніших прозаїків XX сторіччя. На його честь ми ділимось рецептом культової аргентинської страви - пиріжками з яловичиною - емпанадас.
Інгредієнтів із розрахунку - на 8 порцій.
Щоб зробити тісто, треба в теплому молоці розчинити дріжджі, додати жовтки, масло і цукор. Поволі додавати муку й вимішувати. Тісто слід загорнути у фольгу і поставити у холодильник на ніч.
Переходимо до фаршу. Нарізаємо кубиками цибулю, вичавлюємо часникодавкою часник. На гарячій олії підсмажуємо спочатку цибулю, потім додаємо паприку, часник і фарш. Смажимо близько 10 хвилин.
Знімаємо з вогню фарш і додаємо до нього 1 яйце, 1 жовток, сметану та порізану петрушку.
Тісто треба розкачати на 4 коржі, кожен по 15 см в діаметрі. На кожен кладемо порцію начинки, складаємо навпіл і зліплюємо кінці. Перед тим, як запекти, змажемо пиріжки жовтком.
Пекти емпанадас слід в духовці близько 20 хвилин при температурі 200°C. Можна підсмажити на пательні.
Порада від Інформатора. Емпанадас треба їсти руками, запиваючи сухим червоним вином! Смажити їх варто виключно на смальці.
Empanadas називають традиційний аргентинський пиріжок, дослівно - "загорнутий у тісто". Емпанадас без малого вважається внеском у світове кулінарне мистецтво.
У кожному регіоні Аргентини існують свої власні рецепти емпанадас, які відрізняються величиною та фаршем. Можуть бути смажені чи печені.
Класичний фарш для страви робиться з яловичини. В оригінальному рецепті м'ясо треба порізати на маленькі шматочки, однак зараз частіше використовують фарш, перемелений на м'ясорубці. В нього додається цибуля, родзинки, оливи та зварене вкруту яйце.
Емпанадас не обов'язково повинні бути м'ясними. В Аргентині їдять також емпанадас з твердим сиром і шинкою, зі шпинатом і грудкою чи курятиною. Трапляються емпанадас з солодким фаршем, але тоді вони називаються pastel або pastelito.
Раніше Інформатор писав:
Рецепт до дня народин культового письменника Сергія Жадана.
Король десертів від Ольги Сумської на честь її 57-річчя.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут.