На зміну мітболам прийшли липкі фрикадельки - встигніть поки сезон

Фрикадельки – універсальна страва, яку легко доповнити новими інгредієнтами, тим самим змінивши смак

Рецепт
Чудова страва для осіннього обіду

Осінні страви завжди ароматні, смачні та ситні, адже їх готують з використанням сезонних овочів та фруктів, таких як гарбуз, коренеплоди, яблука та груші. Вони надають їм атмосферних ноток, які зігрівають організм зсередини. Наприклад, сливи є універсальним доданком до багатьох страв, в тому числі і до м'ясних. Це дає свободу фантазії.

Фрикадельки теж універсальна страва, яку люблять як дорослі, так і діти. Якщо об'єднати ці два інгредієнти, вийде справжня кулінарна осіння бомба. Можна взяти фарш не курячий чи телячий, а з баранини. І тоді страва заграє новими фарбами. Додавши трохи пікантних спецій можна позмагатись з рестораторами, смачно нагодувавши родину чи друзів. То давайте готувати.

Липкі фрикадельки з баранини зі сливами

Сливи додадуть страві солодкуватого смаку
Сливи додадуть страві солодкуватого смаку.

Вам знадобиться:

  • баранина – 500 г
  • насіння фенхелю – 2 ч.л.
  • часник – 2 зубчики
  • сливи – 5 шт.
  • яблучний оцет – 1 ст.л.
  • сік лимона – 3 ст.л.
  • оливкова олія
  • м'ята – 3 гілочки
  • червоний перець чилі – 1 шт.
  • сіль – 2 ч.л.
  • чорний перець – 1/2 ч.л.

Як готувати:

Баранину помийте та пропустіть через м'ясорубку. Перекладіть отриманий фарш у миску і додайте фенхель, подрібнений часник, чорний перець та сіль. Ретельно перемішайте та сформуйте невеликі кульки

Візьміть пательню, налийте оливкової олії і поставте на середній вогонь. Викладіть фрикадельки в один шар та обсмажте з усіх сторін. Поки фрикадельки готуються, очистіть сливи від кісточок та наріжте їх на шість частинок кожну.

Перекладіть сливи у пательню до фрикадельок, полийте оцтом і лимонним соком. Обережно струсіть сковороду, щоб повернути м'ясні кульки. Лишіть на 6-8 хвилин. Потім посипте подрібненим перцем чилі та листочками м'яти. Можна смакувати.

Поради від Інформатора: у фарш можна додати розмарин, чебрець або корицю, вони допоможуть позбутися специфічного аромату м'яса. Сливи можна замінити на персики чи нектарини. Також можна додати чорнослив для більш насиченого аромату. Страва смакуватиме з відвареним рисом чи спагеті.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити