Фрикадельки – універсальна страва, яку легко доповнити новими інгредієнтами, тим самим змінивши смак
Осінні страви завжди ароматні, смачні та ситні, адже їх готують з використанням сезонних овочів та фруктів, таких як гарбуз, коренеплоди, яблука та груші. Вони надають їм атмосферних ноток, які зігрівають організм зсередини. Наприклад, сливи є універсальним доданком до багатьох страв, в тому числі і до м'ясних. Це дає свободу фантазії.
Фрикадельки теж універсальна страва, яку люблять як дорослі, так і діти. Якщо об'єднати ці два інгредієнти, вийде справжня кулінарна осіння бомба. Можна взяти фарш не курячий чи телячий, а з баранини. І тоді страва заграє новими фарбами. Додавши трохи пікантних спецій можна позмагатись з рестораторами, смачно нагодувавши родину чи друзів. То давайте готувати.
Баранину помийте та пропустіть через м'ясорубку. Перекладіть отриманий фарш у миску і додайте фенхель, подрібнений часник, чорний перець та сіль. Ретельно перемішайте та сформуйте невеликі кульки.
Візьміть пательню, налийте оливкової олії і поставте на середній вогонь. Викладіть фрикадельки в один шар та обсмажте з усіх сторін. Поки фрикадельки готуються, очистіть сливи від кісточок та наріжте їх на шість частинок кожну.
Перекладіть сливи у пательню до фрикадельок, полийте оцтом і лимонним соком. Обережно струсіть сковороду, щоб повернути м'ясні кульки. Лишіть на 6-8 хвилин. Потім посипте подрібненим перцем чилі та листочками м'яти. Можна смакувати.
Поради від Інформатора: у фарш можна додати розмарин, чебрець або корицю, вони допоможуть позбутися специфічного аромату м'яса. Сливи можна замінити на персики чи нектарини. Також можна додати чорнослив для більш насиченого аромату. Страва смакуватиме з відвареним рисом чи спагеті.