Пельмені є у багатьох кухнях світу, але вони відрізняються формою та начинками
Англійська акторка Ліна Гіді, відома за ролями у картинах "Термінатор: Хроніки Сари Коннор", "Гра престолів" та "Суддя Дредд", 3 жовтня святкує свій 52-й день народження. Вона виглядає неперевершено, чого тільки варта її постава. Все завдяки спорту та правильному харчуванню. Акторка приділяє їм багато уваги.
Ліна Гіді вже давно відмовилась від м'яса і перейшла на вживання рослинної їжі. Тому навіть пельмені у неї вегетаріанські. Але до них вона додає один цікавий інгредієнт, який надає їм неперевершеного смаку. І це місо-паста. А ось м'ясо у пельменях зірка "Гри престолів" замінила на гриби. Каже, що виходить смачно. То давайте і ми приготуємо цю цікаву страву, яка є і в українській кухні, але з іншими інгредієнтами.
Подрібніть цибулю, цибулю-порей і часник, викладіть на розігріту сковороду трохи змащену оливковою олією. Посоліть і томіть на невеликому вогні, щоб вони стали м'якими. Подрібніть гриби і викладіть на сковороду, перемішайте і готуйте 10-15 хвилин. Потім додайте місо-пасту і протушіть ще кілька хвилин. Вимкніть вогонь за готовності і дайте суміші охолонути.
Переходьте до приготування пельменів. Візьміть бездріжджове тісто, розкачайте і виріжте кружки. На середину кожного викладіть начинку та сформуйте пельмені. Коли всі будуть готові, розігрійте пательню і змастіть оливковою олією, викладіть пельмені і обсмажте їх з усіх боків до золотистого кольору. Подавайте їх одразу, посипавши зверху кунжутом.
Поради від Інформатора: для того, щоб начинка була більш ніжною, подрібніть її блендером після приготування. Якщо ви не любите смажені пельмені, то їх можна відварити. Подавати можна як з соєвим соусом, так і зі сметаною. Можна ще зробити грибну підливку на основі вершків чи сметани.