Осінні страви зі слив: 3 рецепти від Євгена Клопотенка

Читать на русском

Рецепти зі сливами

Читать на русском
Осінні страви зі слив: 3 рецепти від Євгена Клопотенка

Рецепти зі сливами

Слива - корисний і смачний фрукт, з якого можна приготувати багато страв. Зокрема, і ті, які ідеально будуть смакувати восени.

Інформатор підготував рецепти трьох страв від Євгена Клопотенка.

Кетчуп зі слив

Інгредієнти:

  • 1 кг слив;
  • 2 томати;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 перець чилі;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ст. л. оцту;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі.

Спосіб приготування: усі овочі помити, очистити й нарізати довільними шматочками. Пропустити через м'ясорубку, а після перелити в сотейник, додати цукор і сіль. Варити 40 хвилин на невеликому вогні. Важливо, щоби консистенція стала густою тому якщо необхідно, збільште час варіння до 60 хвилин. Потім додати оцет. Кетчуп зі слив можна переливати в стерилізовані банки й закручувати кришками.

Осінні страви зі слив: 3 рецепти від Євгена Клопотенка 1

Сливи в апельсиновому сиропі

Інгредієнти:

  • 3 апельсини (з одного тільки цедра);
  • 8 слив;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 30-40 г вершкового масла;
  • вода;
  • 2 ст. л. меду;
  • 1 кульку морозива.

Спосіб приготування: у сотейнику з'єднати цукор із вершковим маслом, додати мед і трохи води. Ставити на середній вогонь.

З одного апельсина зняти цедру без білих плівок, а з двох апельсинів вирізати філе. Апельсинове філе додати в сотейник, готувати 10 хвилин, а після додати й апельсинову цедру. Випарювати рідину, поки вона вдвічі не зменшиться.

Узяти 8 слив, помити, розрізати навпіл і додати в сотейник. Можна використовувати й цілі сливи. Готувати 20 хвилин. У креманку поставити кульку морозива, а зверху гарячі сливи в апельсиновому сиропі.

Осінні страви зі слив: 3 рецепти від Євгена Клопотенка 2

Салат с маринованими сливами і лососем

Інгредієнти:

  • 2 буряки;
  • 2 картоплі;
  • 200 г слабосоленого лосося;
  • 1 солодкий перець;
  • 200 г маринованих слив;
  • 2-3 гілочки кропу;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. Л. соняшникової олії;
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування: помити два буряки, посолити, скропити олією, замотати у фольгу і відправити запікатися на 25 хвилин при температурі 180 градусів. Це ж зробити і з двома картоплинами. Після приготування дати буряку і картоплі охолонути, і нарізати соломкою.

Узяти лосось і один солодкий перець і теж нарізати соломкою. А мариновані сливи нарізати невеликими шматочками. Усі інгредієнти салату з'єднати в глибокій мисці, додати оливкову олію, посолити й поперчити за смаком.

Осінні страви зі слив: 3 рецепти від Євгена Клопотенка 3

Нагадаємо, що покласти в ланч-бокс: нескладні рецепти обідів, які можна брати з собою.

Також Інформатор писав, як приготувати лаваш вдома: прості рецепти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.