Через Стівена Кінга ваш сніданок не буде таким, як раніше

Це не звичне солодке печиво, а неймовірно поживна страва з роману Інститут. Смакує як з кавою, так і з тарілкою супу

Рецепт
Страва з легкістю замінить улюблені гарячі бутерброди.

Видатний американський письменник Стівен Кінг, якого також називають королем жахів, 21 вересня відзначає 78-й день народження. Він працює у різноманітних жанрах, а саме жахи, трилер, фантастика, фентезі, містика, драма. Бестселерами письменника є твори "Сяйво", "Доктор Сон", "Кладовище домашніх тварин", "Воно", "Зелена миля", "Темна вежа", "Інститут", "Містер Мерседес" та інші. 

Обов'язковим супутником сюжетної лінії у творах Стівена Кінга є описи страв, які їдять його герою. Частина з них родом із дитинства письменника. Саме тому він так точно описує не тільки вигляд страви, а і її смак та аромат. Як, наприклад, у романі жахів "Інститут" він описує печиво з сиром та ковбасою, яке знайшов у торбині головний герой. 

"Люк виліз зі своєї схованки так швидко, що вдарився здоровою стороною голови об корпус газонокосарки. Він навіть не помітив. Рай був у цій торбі. Він відчував його запах. Рай виявився бісквітом з сиром і ковбасою, фруктовим пирогом і пляшкою джерельної води", – йдеться у книзі.

Прочитавши ці рядки, навіть у самого починає виділятись слина і хочеться піти та спекти аналогічне печиво, щоб зрозуміти героя твору. А чом би й ні. Тим паче, що рецепт печива відомий. Тож давайте готувати.

Печиво з ковбасою та сиром від Стівена Кінга

Ароматне та поживне печиво від культового письменника
Ароматне та поживне печиво від культового письменника.

Вам знадобиться:

  • борошно – 3 склянки
  • розпушувач – 1 ст.л.
  • сода – 1/2 ч.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • вершкове масло тверде – 1/2 склянки
  • ковбаса варена – 450 г
  • сир чедер – 15 г
  • сир фета – 15 г
  • пахта – 1 склянка
  • вершкове масло розтоплене – 2 ст.л.

Як готувати:

Візьміть велику миску, просійте борошно і додайте до нього розпушувач, соду та сіль. Перемішайте, додайте нарізане мілким кубиком чи натерте на крупній терці вершкове масло. Розітріть руками до утворення дрібної крихти.

Наріжте на дрібні кубики сир і ковбасу, додайте до крихти. Влийте пахту і замісіть тісто. Воно має вийти щільним, не липнути до рук. Дайте йому трохи відпочити, а потім починайте формувати печиво.

Розкатайте тісто у пласт на пергаменті і перекладіть на деко. Розріжте на частини та розподіліть так, щоб шматочки не торкались один одного. Змастіть печиво розтопленим вершковим маслом. Поставте у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин. Вийміть і дайте трохи охолонути. Можна смакувати!

Поради від Інформатора: щоб урізноманітнити смак печива, можна замість вареної ковбаси додати копчену або шинку. Також можна ще додати зелень та пікантний чи пряний сир. Дрібно нарізана та злегка обсмажена цибуля надасть печиву солодощі і глибини смаку. Частину масла можна замінити на вершковий сир, який зробить печиво ніжнішим.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити