Мировий закусон Леся Подерв'янського. Смачно до матюків

Картопляна запіканка з сальцем, цибулею та часничком - це те, що треба.

Рецепт, картопляна запіканка
Ну який же "мировий закусон" без сала та українських овочів!

Рецепт картопляно-овочевої запіканки з салом сподобається усім, хто любить українське сальце! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

3 листопада народився український поет та художник Лесь Подерв'янський, відомий творами з гострим соціально-політичним гумором та густою нецензурщиною. Якщо й не читали, то ви точно чули про наступні його культові п'єси - "Кацапи", "Гамлет, або Феномен дацького кацапізму", "До@@я масла", "Васіліса Єгоровна і мужічкі", "П@здєц", "Утопія", "Цікаві досліди". Сам він називає себе "українським буржуазним націоналістом" і цілком відповідає заявленому статусу. 

Батько Леся був відомим художником.
Батько Леся був відомим художником.

Твори Леся Подерв'янскього просякнуті влучною сатирою, де герой - мужик з народу - рельєфний, та простакуватий тільки на перший погляд. Часто підшафе, він ділиться безцінним життєвим досвідом запросто, але широко. Мудрий і не без гріха, такий герой викликає симпатію і, звісно ж, посмішку. Зрозуміло, що в подібному соціокультурному й мовно еклектичному контексті - українською та суржиком - автор часто викликає до супроводу героя пляшку, сало й закусон!

Віддаючи належне гостроті авторського гумору, Інформатор розповість, як приготувати "мировий закусон" з салом з українських овочів. Готуємо, картопляну запіканку з сальцем, цибулею та часничком. Руки на кухню!

Вам знадобиться:

  • Картопля - 0,5 кг.
  • Яйця - 2 штуки.
  • Сіль, перець - до смаку.
  • Цибулина - штука. 
  • Морква - штука.
  • Томат - один великий. 
  • Часник - 5-6 зубчиків.
  • Сало - 150 г.
Картопляна запіканка - королева осінніх страв!
Картопляна запіканка - королева осінніх страв!

Як готувати: 

Готуємо картопляну масу як на деруни. Картоплю чистимо, миємо, тремо, також натираємо на цій терці цибулю, томат та моркву. Все змішуємо.
 
Сало дрібно нарізаємо тонкими смужками та пасеруємо на розігрітій сковорідці, поки не пустить сік. Мають вийти не надто засмажені шкварочки. Додаємо їх до картопляно-овочевої маси. 
 
У високій мисці розбиваємо 2 великих яйця, трошки їх збиваємо, щоб збільшилися в об'ємі. Додаємо до яєць натерту картоплю, цибулю з іншими овочами та шкварками, солимо, перчимо, видушуємо часник, перемішуємо.
 
Форму для запікання змащуємо шматочком сала і викладаємо картопляну масу.
Картопляну запіканку печемо одну годину при 190-200гр у попередньо розігрітій духовці.
Порада від Інформатора: оберіть для цього свіжосолене сало (не копчене). Прикрасьте страву зеленню та подавайте зі сметаною. Смачного!
А хто байдужий до сала (якшо такі є!), зробіть картопляний гратен з сиром. Відеорецепт - вашій увазі нижче. 
 

 
 
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube