Картопляна запіканка з сальцем, цибулею та часничком - це те, що треба.
Рецепт картопляно-овочевої запіканки з салом сподобається усім, хто любить українське сальце! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
3 листопада народився український поет та художник Лесь Подерв'янський, відомий творами з гострим соціально-політичним гумором та густою нецензурщиною. Якщо й не читали, то ви точно чули про наступні його культові п'єси - "Кацапи", "Гамлет, або Феномен дацького кацапізму", "До@@я масла", "Васіліса Єгоровна і мужічкі", "П@здєц", "Утопія", "Цікаві досліди". Сам він називає себе "українським буржуазним націоналістом" і цілком відповідає заявленому статусу.
Твори Леся Подерв'янскього просякнуті влучною сатирою, де герой - мужик з народу - рельєфний, та простакуватий тільки на перший погляд. Часто підшафе, він ділиться безцінним життєвим досвідом запросто, але широко. Мудрий і не без гріха, такий герой викликає симпатію і, звісно ж, посмішку. Зрозуміло, що в подібному соціокультурному й мовно еклектичному контексті - українською та суржиком - автор часто викликає до супроводу героя пляшку, сало й закусон!
Віддаючи належне гостроті авторського гумору, Інформатор розповість, як приготувати "мировий закусон" з салом з українських овочів. Готуємо, картопляну запіканку з сальцем, цибулею та часничком. Руки на кухню!
Порада від Інформатора: оберіть для цього свіжосолене сало (не копчене). Прикрасьте страву зеленню та подавайте зі сметаною. Смачного!