Штурханці - це автентична українська страва, що нагадує литовські цепеліни
13 квітня народилася українська співачка Анастасія Середа (до заміжжя Кочетова), відома як MamaRika. Разом з шеф-кухарем Євгеном Клопотенко вона приготувала й скуштувала автентичну українську страву - штурханці. Альтернатива звичайним вареникам. Приготуємо її і ми. Рецепт штурханців сподобається всім українцям Готувати його просто. А щоб смакувало краще Інформатор має для вас смачну пораду.
Картоплю загорніть у фольгу, запечіть до готовності та залиште охолоджуватися. Холодну запечену картоплю обчистіть від шкірки, наріжте на шматочки і пропустіть через м'ясорубку. До однорідної картопляної маси додайте яйце, вершки, крохмаль, сіль до смаку і все добре вимішайте.
Готову картопляну масу розділіть на сім-вісім рівних частин. Сформуйте з нього руками акуратні овали. Сир заштовхніть всередину - вкладіть в кожну частину картопляного тіста. Відваріть штурханці у підсоленому окропі. Подавайте готові штурханці зі шкварками!
Порада від Інформатора: приготуйте шкварки за класичним рецептом: просто наріжте сало та смажте його на сковороді, за бажанням можна додати сіль.