Фруктово-горіховий і злегка гострий, цей насичений пиріг із прянощами символізує кохання
Ідея насиченого різдвяного пирога зі спеціями, що символізує любов і прихильність, ймовірно, походить від португальських традицій випікання щільних, ароматних тістечок із такими інгредієнтами, як горіхи, спеції та консервовані фрукти. Існує думка, що шрі-ланкійський пиріг кохання, який готують до Різдва походить від португальського торта під назвою bolo d'amor – дослівно "пиріг кохання" – терпкого десерту, виготовленого з манної крупи, кеш'ю та хересу, зі схожою текстурою.
Рецепт пирога з фруктами, горіхами й прянощами сподобається всім, і дорослим, і малим! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор традиційно має для вас смачну пораду.
На сухій сковороді на середньому вогні злегка обсмажте манну крупу до появи аромату, приблизно 3-4 хвилини. Помістіть підсмажену теплу манну крупу та м’яке вершкове масло разом у миску та перемішуйте лопаткою, поки масло не розтане та не вбереться в манну крупу. Відкладіть, поки не знадобиться. У мисці до легкої та пишної маси збийте яєчні жовтки та цукор.
Коли яєчно-цукрова суміш буде готова, додайте до яєць манну крупу та вершкове масло і добре перемішайте лопаткою. Потім додайте подрібнені горіхи кеш’ю та виконайте ту саму процедуру. Додайте нарізані цукати з дині та добре перемішайте, поки все добре не з’єднається. На цьому етапі суміш буде дуже липкою і густою.
Додайте мелений мускатний горіх, корицю, гвоздику та кардамон. Додайте мигдалеву есенцію, екстракт ванілі, мед або золотистий сироп і бренді. Додайте цедру лайма і добре перемішайте, відставте, поки не знадобиться.
В окремій мисці збити яєчні білки до м’яких піків. Акуратно введіть яєчні білки в тісто, обережно вмішуючи їх, щоб суміш залишалася повітряною.
Розігрійте духовку до 150C. Змастіть маслом і вистеліть форму для випічки. Вилийте тісто в підготовлену форму та розрівняйте верх. Випікайте 60-75 хвилин або поки верх не стане золотистим і вставлена шпажка не вийде чистою. Корж повинен мати злегка жувальну текстуру.
Дайте пирогу охолонути у формі принаймні 8 годин, перш ніж нарізати на квадрати або ромби (не кладіть на решітку). Зберігати в герметичному контейнері. Він добре зберігається протягом кількох тижнів, а з часом смак стає глибшим. Подавайте шматочок шрі-ланкійського пирога любові до чашки чаю або кави.
Порада від Інформатора: коли кладете папір для випікання на деко, переконайтеся, що він його перекриває, це допоможе вам легко вийняти пиріг, коли той охолоне.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.