У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
Як Ігор Рець вижив на стежці ухилянтів із Закарпаття в Румунію
Кореспондент Інформатора забрався на високогір'я Карпат і прожив тиждень у притулку для туристів, щоби взяти інтерв'ю у ухилянтів; на шляху він зустрів прикордонників, військкомів із Хуста, а також численні порушення закону
Подорож Ігоря закінчилася у ТЦК та СП Хуста, звідки, як вважають ухилянти, одна дорога – до учебки, а потім на фронт. У Хусті кореспондент Інформатора зафіксував численні порушення закону. Підсумком поїздки став докладний звіт про пригоди. Інформатор публікує цей звіт у кількох частинах.
Фіолет - Різдвяна
Зараз слухають і кайфують - прем'єра кліпу
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
ТОП-5 найбагатших людей України у рейтингу Forbes
Вказана динаміка змін за поточний рік
1
Рінат Ахметов
$4,0 млрд.
2
Віктор Пінчук
$2,0 млрд.
3
Вадим Новинський
$1,2 млрд.
4
Костянтин Жеваго
$1,2 млрд.
5
Геннадій Боголюбов
$1,0 млрд.
Підземна тюрма ТЦК на Закарпатті
Історія Олександра Литвина
Заброньованого чоловіка з Дніпра затримали біля Говерли, звинуватили у спробі незаконного перетину кордону та тримали у ТЦК міста Хуст
ТОП-10 найпотужніших економік світу
За даними Світового банку
1
США
$27 360,935 млрд.
2
Китай
$17 794,782 млрд.
3
Німеччина
$4 456,081 млрд.
4
Японія
$4 212,945 млрд.
5
Індія
$3 549,919 млрд.
6
Велико-британія
$3 340,032 млрд.
7
Франція
$3 030,904 млрд.
8
Італія
$2 254,851 млрд.
9
Бразилія
$2 173,666 млрд.
10
Канада
$2 140,086 млрд.
Підпал авто ЗСУ
Кому саме спецслужби РФ через ресурси з працевлаштування пропонують легкі гроші за злочин против оборони держави: розслідування Інформатора
Під виглядом людини, яка шукає швидкий заробіток, наш кореспондент Ігор Рець поспілкувався в соцмережах з російськими вербувальниками та зробив висновки, що можуть бути корисні для безпеки ваших дітей та друзів
Кулінарний рецепт від Інформатора
Гусак чи качка, ось у чому питання: різдвяний стіл по-данськи
На приготування цієї різдвяної страви – справжньої окраси святкового столу – у вас піде близько двох годин. На підготовку піде 10 хвилин, на приготування – година 40 хвилин, та страві слід відпочити ще 10 хвилин.
Найкращі рецепти десертів на Новий Рік
Рецепти смачних десертів на святковий новорічний стіл
До Нового 2022 року залишилося трохи більше місяця, це означає, що потрібно починати потроху готуватися до урочистостей. Серед іншого складати меню на новорічний стіл. Невід'ємною частиною будь-якого свята є десерти, але на Новий рік хочеться чогось незвичайного та атмосферного.
ТомуІнформатор зібрав рецепти десертів на Новий Рік, які не лише смачні, а й гарні зовні.
Підготувати продукти за списком. Мандарини очистити, розділити на часточки і залишити трохи підсохнути. Включити духовку розігріватись до 180 градусів.
Розтопити в сковороді вершкове масло зі столовою ложкою цукру, викласти мандарини і обсмажити їх злегка з двох сторін. Перекласти на тарілку.
Збити в чаші міксера яйця з цукром, що залишився, в пишну світлу масу. Влити кефір з рослинною олією і знову все добре збити. Замість кефіру можна використовувати будь-який кисломолочний продукт, але якщо замінюєте його на питний йогурт, то можливо знадобиться трохи більше борошна, оскільки консистенція у йогурту зазвичай рідкіша.
Додати просіяне з розпушувачем борошно і перемішати лопаткою до об'єднання інгредієнтів.
Підготувати форму, зробивши «французьку сорочку»: змастити форму для пряного кексу з мандаринами вершковим маслом, присипати борошном, після чого струсити надлишки. Вилити тісто у форму та викласти зверху мандарини. Випікати 20 хвилин.
Дістати форму з кексом з духовки, посипати пряниковою сумішшю (можна ще жменю будь-яких горішків додати) і відправити в духовку ще на 20-30 хвилин. Час випікання залежить від розміру форми та духовки. Пряний кекс з мандаринами готовий. Можна посипати цукровою пудрою перед подачею.
Печиво з мигдалем та мандарином
Інгредієнти:
140 грам мигдалю;
140 грам пшеничного борошна;
100 грам вершкового масла;
80 г цукрової пудри;
3 мандарину;
1 яйце;
1 яєчний жовток;
1 ст. лимонного соку.
Спосіб приготування
Мигдаль подрібнити в блендері. З одного мандарину зняти цедру. Усі мандарини (і той, з якого зняли цедру) нарізати тонкими, 1-2 мм завтовшки часточками. Тут знадобиться гострий ніж.
Перемішати яйце з олією, цукровою пудрою, цедрою, соком лимона і додати борошно з меленим мигдалем.
Швидко замісити тісто. Чим довше зіткнення тесту з руками, тим твердіше воно буде у виробі. Тісто виходить липким.
Розподілити тісто по харчовій плівці такою собі ковбаскою, діаметром 4-5 см, і щільно скрутити. Покласти на 25-30 хвилин до морозилки. Після півгодини дістати з морозилки, розкрутити і нарізати на шайби близько 0,5-0,7 см. Включити духовку розігріватися на 180 градусів.
Деку застелити папером для випікання. Розподілити печиво з мигдалем і мандарином, змастити поверхню жовтком і викласти зверху по тонкому кружечку мандарина.
Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15-20 хвилин. Охолоджене печиво посипати цукровою пудрою. Печиво з мигдалем та мандарином готове!
Желе з шампанського
Інгредієнти:
200 г полуниці;
200 мл шампанського;
70 г цукру;
2 ч. л. желатину;
1 лимон.
Спосіб приготування
Лимон ретельно вимити в гарячій воді, витерти і зняти цедру. У сотейник налити 150 мл води, всипати цукор, додати цедру. Довести суміш до кипіння і варити, поки|доки| цукор не розчинитися повністю. Охолодити до кімнатної температури, потім вийняти та викинути цедру.
Полуницю вимити, видалити плодоніжки. Декілька красивих ягід залишити, решту збити блендером у пюре.
З очищеного лимона вичавити сік, залити желатином, залишити на кілька хвилин для набухання. Підігріти на водяній бані або в мікрохвильовій печі до розчинення желатину. Влити його через ситечко у сироп. Туди додати полуничне пюре, шампанське та перемішати.
У порційні формочки або келихи викласти відкладені ягоди, залити підготовленим сиропом і прибрати на кілька годин у холодильник.
Пряний шоколадно-кавовий напій
Інгредієнти:
750 мл молока;
250 мл натуральної кави (свіжозвареної);
100 г темного шоколаду;
0,5 ч.л. кориці;
2 щіпки кардамону;
2 щіпки мускатного горіха;
цукор – за смаком;
вершки – за бажанням.
Спосіб приготування
Для початку приготувати натуральну каву. Її можна зварити в турці чи гейзерній кавоварці. Звичайно, каву можна взяти і розчинну, але тоді смак буде не таким насиченим.
Поки кава вариться, налити в сотейник молоко і поставити на слабкий вогонь.
Коли молоко нагріється до гарячого стану додати подрібнений шоколад. Його потрібно постійно помішувати, щоб він рівномірно розподілився у гарячому молоці та повністю розтанув.
Коли шоколадне молоко стане однорідним, додати спеції, влити гарячу каву.
Вимкнути вогонь та дати напою постояти під закритою кришкою 3-5 хвилин. Спробуйте на солодкість і покладіть цукор до смаку, якщо це потрібно.
Розлити гарячий пряний шоколадно-кавовий напій по келихах або чашках. За бажанням прикрасити його охолодженим збитими вершками, а для краси посипати вершкову шапочку какао або тертим шоколадом.
Шоколадний десерт з горіхами та вершками
Інгредієнти:
80 грам арахісу;
100 г темного шоколаду;
120 грам молока;
200 г вершків 36 %;
15 г цукрової пудри.
Спосіб приготування
Обсмажити арахіс на невеликому вогні хвилин 5, щоб горіхи просушилися.
У каструльку налити молоко та поставити на маленький вогонь. Шоколад поламати на шматочки та закинути у гаряче молоко. За хвилину все добре перемішати - до повного розчинення шоколаду.
Вершки збивати близько 4 хвилин до крутих піків. Десь на 2-3 хвилині збивання додати цукрову пудру.
За ідеєю, цей десерт подають теплим, тобто шоколад має бути трохи теплим (інакше він просто почне тверднути). Десерт калорійний та ситний, тому порції краще робити невеликими.
Взяти невисокі та не вузькі келихи. Викласти пару ложок арахісу, пару великих ложок шоколаду та вершки. Вершки можна викласти в кулінарний мішок із насадкою-зірочкою. Подавати негайно!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут .