Найкращі рецепти десертів на Новий Рік

Читать на русском

Рецепти смачних десертів на святковий новорічний стіл

Читать на русском
Найкращі рецепти десертів на Новий Рік

Рецепти смачних десертів на святковий новорічний стіл

До Нового 2022 року залишилося трохи більше місяця, це означає, що потрібно починати потроху готуватися до урочистостей. Серед іншого складати меню на новорічний стіл. Невід'ємною частиною будь-якого свята є десерти, але на Новий рік хочеться чогось незвичайного та атмосферного.

Тому Інформатор зібрав рецепти десертів на Новий Рік, які не лише смачні, а й гарні зовні.

Пряний кекс з мандаринами

Інгредієнти:

  • 3 мандарини;
  • 10 грам вершкового масла;
  • 110 г цукру;
  • спеції – за смаком, пряникова суміш (суміш кориці, імбиру, гвоздики, кардамону);
  • 3 яйця;
  • 200 мл кефіру;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 220 грам борошна;
  • 10 г розпушувача тіста.

Спосіб приготування

  1. Підготувати продукти за списком. Мандарини очистити, розділити на часточки і залишити трохи підсохнути. Включити духовку розігріватись до 180 градусів.
  2. Розтопити в сковороді вершкове масло зі столовою ложкою цукру, викласти мандарини і обсмажити їх злегка з двох сторін. Перекласти на тарілку.
  3. Збити в чаші міксера яйця з цукром, що залишився, в пишну світлу масу. Влити кефір з рослинною олією і знову все добре збити. Замість кефіру можна використовувати будь-який кисломолочний продукт, але якщо замінюєте його на питний йогурт, то можливо знадобиться трохи більше борошна, оскільки консистенція у йогурту зазвичай рідкіша.
  4. Додати просіяне з розпушувачем борошно і перемішати лопаткою до об'єднання інгредієнтів.
  5. Підготувати форму, зробивши «французьку сорочку»: змастити форму для пряного кексу з мандаринами вершковим маслом, присипати борошном, після чого струсити надлишки. Вилити тісто у форму та викласти зверху мандарини. Випікати 20 хвилин.
  6. Дістати форму з кексом з духовки, посипати пряниковою сумішшю (можна ще жменю будь-яких горішків додати) і відправити в духовку ще на 20-30 хвилин. Час випікання залежить від розміру форми та духовки. Пряний кекс з мандаринами готовий. Можна посипати цукровою пудрою перед подачею.

 

Найкращі рецепти десертів на Новий Рік 1

Печиво з мигдалем та мандарином

Інгредієнти:

  • 140 грам мигдалю;
  • 140 грам пшеничного борошна;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 80 г цукрової пудри;
  • 3 мандарину;
  • 1 яйце;
  • 1 яєчний жовток;
  • 1 ст. лимонного соку.

Спосіб приготування

  1. Мигдаль подрібнити в блендері. З одного мандарину зняти цедру. Усі мандарини (і той, з якого зняли цедру) нарізати тонкими, 1-2 мм завтовшки часточками. Тут знадобиться гострий ніж.
  2. Перемішати яйце з олією, цукровою пудрою, цедрою, соком лимона і додати борошно з меленим мигдалем.
  3. Швидко замісити тісто. Чим довше зіткнення тесту з руками, тим твердіше воно буде у виробі. Тісто виходить липким.
  4. Розподілити тісто по харчовій плівці такою собі ковбаскою, діаметром 4-5 см, і щільно скрутити. Покласти на 25-30 хвилин до морозилки. Після півгодини дістати з морозилки, розкрутити і нарізати на шайби близько 0,5-0,7 см. Включити духовку розігріватися на 180 градусів.
  5. Деку застелити папером для випікання. Розподілити печиво з мигдалем і мандарином, змастити поверхню жовтком і викласти зверху по тонкому кружечку мандарина.
  6. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15-20 хвилин. Охолоджене печиво посипати цукровою пудрою. Печиво з мигдалем та мандарином готове!

 

Найкращі рецепти десертів на Новий Рік 2

Желе з шампанського

Інгредієнти:

  • 200 г полуниці;
  • 200 мл шампанського;
  • 70 г цукру;
  • 2 ч. л. желатину;
  • 1 лимон.

Спосіб приготування

  1. Лимон ретельно вимити в гарячій воді, витерти і зняти цедру. У сотейник налити 150 мл води, всипати цукор, додати цедру. Довести суміш до кипіння і варити, поки|доки| цукор не розчинитися повністю. Охолодити до кімнатної температури, потім вийняти та викинути цедру.
  2. Полуницю вимити, видалити плодоніжки. Декілька красивих ягід залишити, решту збити блендером у пюре.
  3. З очищеного лимона вичавити сік, залити желатином, залишити на кілька хвилин для набухання. Підігріти на водяній бані або в мікрохвильовій печі до розчинення желатину. Влити його через ситечко у сироп. Туди додати полуничне пюре, шампанське та перемішати.
  4. У порційні формочки або келихи викласти відкладені ягоди, залити підготовленим сиропом і прибрати на кілька годин у холодильник.

 

Найкращі рецепти десертів на Новий Рік 3

Пряний шоколадно-кавовий напій

Інгредієнти:

  • 750 мл молока;
  • 250 мл натуральної кави (свіжозвареної);
  • 100 г темного шоколаду;
  • 0,5 ч.л. кориці;
  • 2 щіпки кардамону;
  • 2 щіпки мускатного горіха;
  • цукор – за смаком;
  • вершки – за бажанням.

Спосіб приготування

  1. Для початку приготувати натуральну каву. Її можна зварити в турці чи гейзерній кавоварці. Звичайно, каву можна взяти і розчинну, але тоді смак буде не таким насиченим.
  2. Поки кава вариться, налити в сотейник молоко і поставити на слабкий вогонь.
  3. Коли молоко нагріється до гарячого стану додати подрібнений шоколад. Його потрібно постійно помішувати, щоб він рівномірно розподілився у гарячому молоці та повністю розтанув.
  4. Коли шоколадне молоко стане однорідним, додати спеції, влити гарячу каву.
  5. Вимкнути вогонь та дати напою постояти під закритою кришкою 3-5 хвилин. Спробуйте на солодкість і покладіть цукор до смаку, якщо це потрібно.
  6. Розлити гарячий пряний шоколадно-кавовий напій по келихах або чашках. За бажанням прикрасити його охолодженим збитими вершками, а для краси посипати вершкову шапочку какао або тертим шоколадом.

 

Найкращі рецепти десертів на Новий Рік 4

Шоколадний десерт з горіхами та вершками

Інгредієнти:

  • 80 грам арахісу;
  • 100 г темного шоколаду;
  • 120 грам молока;
  • 200 г вершків 36 %;
  • 15 г цукрової пудри.

Спосіб приготування

  1. Обсмажити арахіс на невеликому вогні хвилин 5, щоб горіхи просушилися.
  2. У каструльку налити молоко та поставити на маленький вогонь. Шоколад поламати на шматочки та закинути у гаряче молоко. За хвилину все добре перемішати - до повного розчинення шоколаду.
  3. Вершки збивати близько 4 хвилин до крутих піків. Десь на 2-3 хвилині збивання додати цукрову пудру.
  4. За ідеєю, цей десерт подають теплим, тобто шоколад має бути трохи теплим (інакше він просто почне тверднути). Десерт калорійний та ситний, тому порції краще робити невеликими.
  5. Взяти невисокі та не вузькі келихи. Викласти пару ложок арахісу, пару великих ложок шоколаду та вершки. Вершки можна викласти в кулінарний мішок із насадкою-зірочкою. Подавати негайно!

 

Найкращі рецепти десертів на Новий Рік 5

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі  Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут

 



Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.