Ліниві вареники: смачний та корисний сніданок за 10 хвилин

Пропонуємо до вашої уваги три рецепти лінивих вареників на будь-який смак

Ліниві вареники: смачний та корисний сніданок за 10 хвилин

Ліниві вареники - страва швидка і легка в приготуванні, ситна і під силу кожній господині.

Інформатор зібрав традиційні та незвичайні рецепти лінивих вареників на різний смак.

Ліниві вареники з сиру, традиційні

Ліниві вареники: смачний та корисний сніданок за 10 хвилин 1

Інгредієнти

Продукти (на 2 порції)
Творог - 200 г
Борошно – 3-4 ст. ложки
Яйця - 1 шт.
Цукор – 0,5 ст. ложки
Сіль - щіпка

Рецепт 

Творог розтирають, додають цукор, сіль, яйця. Перемішують. Всипають борошно. Ще раз ретельно перемішують.

Цю масу розтирають, розкочують джгутом завтовшки близько 1 см і ріжуть на шматочки. Іноді її ріжуть на квадратики чи ромбики.

Готові вироби варять, доводять воду до кипіння, опускають в окріп вареники, варять 5 хвилин при слабкому кипінні.

Подають так само як звичайні вареники – з маслом або цукром.

Ліниві вареники з картоплі

Ліниві вареники: смачний та корисний сніданок за 10 хвилин 2

Інгредієнти

Картопля – 5-6 шт.
Крупа манна – 5 ст. ложок
Борошно – 3 ст. ложка
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Сіль - 3 ч. ложки
Олія - 2-3 ст. ложки

Рецепт 

Картоплю потрібно очистити, вимити, нарізати шматочками, далі залити водою, довести до кипіння. Варити на невеликому вогні під кришкою до готовності близько 20 хвилин.

Як тільки картопля готова, потрібно злити акуратно весь окріп. З гарячої відвареної картоплі зробити пюре.

Далі посолити за смаком (1 чайна ложка), насипати 5 ст. ложок манної крупи. Перемішати. Залишити трохи постояти на 5-7 хвилин.

Цибулю очистити, вимити, дрібно нарізати. Розігріти сковороду, налити олію. У гарячу олію викласти підготовлену цибулю. Спасерувати цибулину на олії на середньому вогні, помішуючи, до золотистості на 2-3 хвилини.

Досипати в картопляне тісто трохи борошна (1 столова ложка). Перемішати. Тісто готове.

Далі слід закип'ятити 2,5 л води. Порізати тісто на маленькі шматочки, кожен шматочок обваляти в борошні. З тіста скачати ковбаску. Як тільки вода скипіла, посолити (2 чайні ложки). У киплячу воду викласти підготовлені вареники. Відварити у підсоленій воді – 1 хвилина після спливання.

Готові вареники можна виймати з води та класти у підсмажену цибулю.

Смажені "ліниві вареники" з сирного тіста з абрикосами

Ліниві вареники: смачний та корисний сніданок за 10 хвилин 3

Інгредієнти

Продукти (на 3 порції)
Абрикоси - 7-8 шт.
Творог - 70 г
Молоко - 60 мл
Яйця - 2 шт.
Цукор – 100 г (0,5 склянки)
Борошно - 100 г (2/3 склянки обсягом 250 мл)
Олія рослинна рафінована - 1 ст. ложка
Сіль - 1 щіпка

Рецепт 

Яйця поділяємо на білки та жовтки. Яєчні білки відправляємо у холодильник. Одну столову ложку цукру залишаємо для посипання абрикосів. Жовтки, творог та цукор перебиваємо блендером до однорідної маси.

Додаємо молоко, перемішуємо. Всипаємо борошно і замішуємо тісто. Охолоджені білки збиваємо зі щіпкою солі в пишну масу, до стійких піків.

Акуратно вмішуємо збиті білки в підготовлене тісто. Сковороду змащуємо олією і добре нагріваємо.

Абрикоси нарізаємо дрібними шматочками і посипаємо цукром, що залишився (1 столова ложка). На розігріту сковороду виливаємо 1/3 частину тіста. І за кілька секунд на одну половину тіста викладаємо третину абрикосової начинки.

Як тільки тісто знизу схопиться, обережно за допомогою лопатки загортаємо вільну від абрикосів половину тіста на абрикоси та злегка притискаємо лопаткою. Смажимо приблизно 1 хвилину. Перевертаємо на інший бік, смажимо ще 1 хвилину.

Раніше Інформатор розповідав про простий рецепт пишних сирників, як бабуся.

Також ми писали про прості рецепти млинців на будь-який смак.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube