Легкий у приготуванні тертий пиріг з ревенем – смакує і гарячим, і холодним

Ревень є джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів, тож смакуйте його поки сезон

Пиріг
Це ідеальна літня випічка до чаю і не тільки.

З настанням літа хочеться якихось легких десертів, якими можна поласувати навіть холодними. Звично більшість з них готують з фруктів та ягід, забуваючи про такий корисний продукт як ревень. Він має масу переваг і відмінно підходить для приготування випічки. Наприклад, тертого пирога.

Готувати тертий пиріг з ревеня швидко та просто, а кількість необхідних інгредієнтів вас приємно вразить. На виході ви отримаєте смачний та ароматний десерт, яким можна порадувати родину і друзів. 

Тертий пиріг із ревеня

Легкий у приготуванні тертий пиріг з ревенем – смакує і гарячим, і холодним 1
Пирога вистачить на 6-8 порцій

Вам знадобиться:

Для начинки:

  • 800 г ревеню
  • 40 г цукру або замінника
  • спеції – імбир, кориця

Для тіста:

  • 150 г борошна
  • 75 г цукру або замінника
  • ¼ ч. л. солі
  • 75 г меленого мигдалю або інших горіхів
  • 170 г охолодженого несолоного вершкового масла
  • 25 г цілого мигдалю або інших горіхів

Процес приготування: 

Візьміть велику миску, насипте у неї борошно, мелений мигдаль, цукор і щіпку солі, перемішайте до однорідності. Додайте до цієї суміші натерте або дрібно порізане вершкове масло і розітріть його руками, поєднавши з сухими інгредієнтами. Суміш має перетворитись на мілкі крихти, але не стати однорідною.

Викладіть крихту на деко, вистелене пергаментом, та поставте у холодильник на 20 хвилин. Тим часом готуєте ревень. Тут все легко. Помийте та поріжте його на шматочки довжиною 3 см, додайте цукор і спеції, перемішайте. Викладіть ревень у форму для випікання, а зверху рівномірно розподіліть холодну крихту.

Поставте форму з пирогом у духову шафу розігріту до 200 °C. Випікайте протягом 30 хвилин. Тим часом порубайте ножем на невеликі шматки решту горіхів. За 10 хв до кінця випікання дістаньте пиріг та посипте горіхами. Знову відправте форму у духовку і тримайте решту часу до золотистої скоринки. 

Порада від Інформатора: щоб пиріг смакував краще, його можна подавати з ванільним морозивом, збитими вершками або заварним кремом. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube