Ревень є джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів, тож смакуйте його поки сезон
З настанням літа хочеться якихось легких десертів, якими можна поласувати навіть холодними. Звично більшість з них готують з фруктів та ягід, забуваючи про такий корисний продукт як ревень. Він має масу переваг і відмінно підходить для приготування випічки. Наприклад, тертого пирога.
Готувати тертий пиріг з ревеня швидко та просто, а кількість необхідних інгредієнтів вас приємно вразить. На виході ви отримаєте смачний та ароматний десерт, яким можна порадувати родину і друзів.
Для начинки:
Для тіста:
Візьміть велику миску, насипте у неї борошно, мелений мигдаль, цукор і щіпку солі, перемішайте до однорідності. Додайте до цієї суміші натерте або дрібно порізане вершкове масло і розітріть його руками, поєднавши з сухими інгредієнтами. Суміш має перетворитись на мілкі крихти, але не стати однорідною.
Викладіть крихту на деко, вистелене пергаментом, та поставте у холодильник на 20 хвилин. Тим часом готуєте ревень. Тут все легко. Помийте та поріжте його на шматочки довжиною 3 см, додайте цукор і спеції, перемішайте. Викладіть ревень у форму для випікання, а зверху рівномірно розподіліть холодну крихту.
Поставте форму з пирогом у духову шафу розігріту до 200 °C. Випікайте протягом 30 хвилин. Тим часом порубайте ножем на невеликі шматки решту горіхів. За 10 хв до кінця випікання дістаньте пиріг та посипте горіхами. Знову відправте форму у духовку і тримайте решту часу до золотистої скоринки.
Порада від Інформатора: щоб пиріг смакував краще, його можна подавати з ванільним морозивом, збитими вершками або заварним кремом. Смачного!