Талановита акторка ще і вправна господиня, яка може почастувати смачним пирогом з ніжною начинкою
Смачні домашні пироги з різними начинками актуальні навіть у літню спеку. Ними можна поласувати з прохолодним напоєм чи гарячою чашкою кави зранку. Знають гарні рецепти та вміють готувати цю смакоту і українські зірки. Наприклад, акторка Анастасія Цимбалару, яка 10 липня відзначає свій 32-й день народження.
Талановита акторка неодноразово розповідала, що полюбляє готувати, і йдеться не про звичайну яєшню. Вона віддає перевагу стравам з тіста, як солодким, так і солоним. Цимбалару зазначала, що до акторської кар'єри навіть замислювалась над тим, щоб стати кондитером. Але цей талант у ній не закопаний. І Анастасія із задоволенням балувала різними пирогами і тістечками свого чоловіка, з яким у березні минулого року розлучилась, після майже 10 років стосунків.
За словами Анастасії, найбільше її колишній чоловік Григорій Бакланов полюбляв лимонний пиріг та пиріг з зеленню. Саме їх рецептами вона з залюбки поділилась зі своїми шанувальниками. Готуються ці страви легко, але виходять пухкими та смачними.
Візьміть миску і змішайте у ній борошно, вершкове масло кімнатної температури, цукор і сіль. Тісто після вимішування має вийти не туге. Покладіть його на 20 хвилин у холодильник і переходьте до приготування начинки.
Натріть на мілку терку цедру одного лимона та апельсина, вичавіть сік та додайте до них яйця. Все ретельно перемішайте. Візьміть форму для випікання і дістаньте з холодильника тісто. Вистеліть ним дно форми та зробіть бортики. Вилийте начинку і відправте у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Після випікання дайте пирогу настоятися та охолонути.
Візьміть глибоку миску і змішайте у ній борошно, молоко, воду, дріжджі, сіль і олію. Замісіть тісто і дайте йому вистоятись близько 30 хвилин. Тісто має збільшитись у два рази. Поки воно підходить, приготуйте начинку для пирога.
Дрібно нарізаєте зелень та яйця, розминаєте виделкою бринзу. Перемішуєте ці всі інгредієнти. Коли тісто гарно підійшло, розкачуєте його у тонкий пласт, в середину викладаєте начинку і закриваєте вільними кінцями. Знову розкачуєте його, щоб пиріг вийшов пласким.
Викладаєте пиріг на лист та відправляєте у розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Коли він випечеться, змащуєте зверху розтопленим вершковим маслом. Дайте пирогу трошки настоятися і можна смакувати!
Поради від Інформатора: лимонний пиріг можна смакувати з морозивом чи збитими вершками. Також можна зробити меренгу та прикрасити пиріг нею. Щодо пирога із зеленню, то кріп, петрушку і цибулю можна замінити на шпинат, вийде більш ніжний та дієтичний.