Коронна страва, яка не змогла врятувати шлюб Анастасії Цимбалару

Талановита акторка ще і вправна господиня, яка може почастувати смачним пирогом з ніжною начинкою

Анастасія Цимбалару
Пироги Цимбалару можуть бути як основною стравою, так і додатком до обіду

Смачні домашні пироги з різними начинками актуальні навіть у літню спеку. Ними можна поласувати з прохолодним напоєм чи гарячою чашкою кави зранку. Знають гарні рецепти та вміють готувати цю смакоту і українські зірки. Наприклад, акторка Анастасія Цимбалару, яка 10 липня відзначає свій 32-й день народження.

Талановита акторка неодноразово розповідала, що полюбляє готувати, і йдеться не про звичайну яєшню. Вона віддає перевагу стравам з тіста, як солодким, так і солоним. Цимбалару зазначала, що до акторської кар'єри навіть замислювалась над тим, щоб стати кондитером. Але цей талант у ній не закопаний. І Анастасія із задоволенням балувала різними пирогами і тістечками свого чоловіка, з яким у березні минулого року розлучилась, після майже 10 років стосунків

За словами Анастасії, найбільше її колишній чоловік Григорій Бакланов полюбляв лимонний пиріг та пиріг з зеленню. Саме їх рецептами вона з залюбки поділилась зі своїми шанувальниками. Готуються ці страви легко, але виходять пухкими та смачними.

Лимонний пиріг від Анастасії Цимбалару

Ніжний та легкий, з кисло-солодким ароматом
Ніжний та легкий, з кисло-солодким ароматом

Вам знадобиться:

  • вершкове масло – 80-100 г
  • борошно – 1,5 склянки
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 1 склянка
  • сіль – щіпка
  • лимон – 1 шт.
  • апельсин – 1 шт.

Приготування:

Візьміть миску і змішайте у ній борошно, вершкове масло кімнатної температури, цукор і сіль. Тісто після вимішування має вийти не туге. Покладіть його на 20 хвилин у холодильник і переходьте до приготування начинки.

Натріть на мілку терку цедру одного лимона та апельсина, вичавіть сік та додайте до них яйця. Все ретельно перемішайте. Візьміть форму для випікання і дістаньте з холодильника тісто. Вистеліть ним дно форми та зробіть бортики. Вилийте начинку і відправте у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Після випікання дайте пирогу настоятися та охолонути. 

Пиріг з зеленню від талановитої акторки

Смачно і корисно
Смачно і корисно

Вам знадобиться:

  • молоко – 100 мл
  • вода – 100 мл
  • цукор – 2 ч.л.
  • солі – 1/2 ч.л.
  • сухі дріжджі – 1 ч.л.
  • олія рослинна – 3 ч.л.
  • борошно – 350 г
  • бринза – 150/200 г
  • яйця – 2 шт.
  • вітамінний пучок (кріп, петрушка, зелена цибуля) – 2 шт.

Приготування:

Візьміть глибоку миску і змішайте у ній борошно, молоко, воду, дріжджі, сіль і олію. Замісіть тісто і дайте йому вистоятись близько 30 хвилин. Тісто має збільшитись у два рази. Поки воно підходить, приготуйте начинку для пирога.

Дрібно нарізаєте зелень та яйця, розминаєте виделкою бринзу. Перемішуєте ці всі інгредієнти. Коли тісто гарно підійшло, розкачуєте його у тонкий пласт, в середину викладаєте начинку і закриваєте вільними кінцями. Знову розкачуєте його, щоб пиріг вийшов пласким.  

Викладаєте пиріг на лист та відправляєте у розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Коли він випечеться, змащуєте зверху розтопленим вершковим маслом. Дайте пирогу трошки настоятися і можна смакувати!

Поради від Інформатора: лимонний пиріг можна смакувати з морозивом чи збитими вершками. Також можна зробити меренгу та прикрасити пиріг нею. Щодо пирога із зеленню, то кріп, петрушку і цибулю можна замінити на шпинат, вийде більш ніжний та дієтичний.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube