Окрошка на айрані має легку кислинку і особливо смакує у спекотну погоду
Яна Глущенко, колишня акторка "Дизель Шоу" та учасниця скетчкому "На трьох", 8 липня відзначає свій день народження. Вона ретельно стежить за своєю фігурою і харчуванням, віддаючи перевагу легким стравам з низькою калорійністю. У літній період року, наприклад, обирає на обід окрошку.
Готує українська акторка окрошку не на мінеральній воді, квасі чи сироватці, а на айрані. Завдяки цьому страва виходить з легкою кислинкою та приємним смаком. Вона відмінно втамовує спрагу і охолоджує у спекотну погоду. І, звісно, страва дуже корисна, бо містить велику кількість овочів.
Відварюєте м'ясо курки чи індички та нарізаєте його на невеличкі кубики. Також відварюєте яйця та дрібно ріжете. Переходити до огірків. Один нарізаєте на дрібні кубики, а інший – натираєте на крупну терку. Зелень також подрібнюєте. У цибулю додаєте трохи солі і розминаєте ложкою.
Всі інгредієнти перекладаєте у каструлю чи іншу ємкість, солите, додаєте трохи чорного перцю і цукру. Заправляєте сметаною і все добре ретельно перемішуєте. Заливаєте суміш айраном і знову перемішуєте, накриєваєте кришкою та ставите у холодильник на одну годину. Смачного!
Поради від Інформатора: Пікантності окрошці додасть коріандр, гірчиця чи подрібнений волоський горіх. Якщо ви хочете, щоб страва була більш ситною, то можна додати картоплю. Для більш освіжаючого смаку можна додати трохи мінеральної води.