Корисний сніданок олімпійської чемпіонки Ганни Безсонової: чи то десерт, чи то салат

Червона цибуля та рукола надають пікантну глибину цьому варіанту страви з кавуна

Рецепт
Неординарне поєднання смаків та ароматів

Салати безперечно є чудовим джерелом свіжості та вітамінів й ідеально підходять для корисного сніданку або вечері у спекотну літню погоду. Варіантів приготування салатів безліч, він простих до неординарних та витончених, кожен зможе обрати на свій смак. Не встояла перед цим різномаїттям й олімпійська чемпіонка Ганна Безсонова. Вона обожнює салати, особливо ті, що готує їй тато.

Українська гімнастка, абсолютна чемпіонка світу з художньої гімнастики 2007 року, дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор 2004 та 2008 років Ганна Безсонова 29 липня відзначає 41-й день народження. Вона завжди ідеально виглядає, бо не вживає солодощі та випічку. Натомість у її раціоні присутні м'ясо, салати та фрукти. Взагалі вона любить все свіже, а не варене-парене. Любов до салатів їй прищепив батько, який завжди зустрічав Ганну зі змагань цікавими поєднанням овочів та фруктів, та ще й вигадував для них цікаві назви. 

За словами спортсменки, здебільшого вона поєднує у салатах стандартні овочі та додає м'ясо чи морепродукти. Хоча інколи готує і неординарні, де поєднує досить нетипові продукти. Один з таких давайте приготуємо. Він має неймовірний смак та аромат. 

Салат з кавуна, фети та булгуру

Цей салат виходить дуже соковитий
Цей салат виходить дуже соковитий.

Вам знадобиться:

Для салату:

  • булгур – 2 склянки
  • м'ята – 1/2 склянки
  • фета – 1/2 склянки
  • рукола – 3 склянки
  • кавун – 3 склянки
  • червона цибулина – 1 шт.
  • лимонний сік – 2 ст.л.
  • винний оцет – 3 ст.л.

Для заправки:

  • маринована цибуля – 1 ст.л.
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • винний оцет – 1 ст.л.
  • мед – 1 ст.л.
  • діжонська гірчиця – 1 ч.л.
  • морська сіль – 1/4 ч.л.
  • оливкова олія – 1/3 склянки

Як готувати:

Візьміть невелику миску та змішайте у ній дрібно нарізану червону цибулю, винний оцет, лимонний сік та дрібку морської солі. Відставте у сторону. Візьміть булгур, промийте та поставте відварюватись згідно з інструкцією на пачці, додавши трохи оливкової олії та сіль. 

Коли булгур звариться, злийте рідину та перекладіть на змащену олією пательню. Підсмажуйте протягом 5 хвилин постійно помішуючи. Має утворитись хрустка скоринка. Відставте в сторону. Візьміть невелику каструлю і закип'ятіть у ній воду. І ще приготуйте миску з водою, у яку додайте лід. У кип'яток занурьте листя м'яти на 30 секунд, а потім перекладіть у холодну воду на 2 хвилини.

Витягніть м'яту на паперовий рушник, щоб прибрати вологу, та подрібніть. Додайте її до фети. Тепер переходьте до приготування заправки. У мисці поєднайте цибулю дрібно нарізану, лимонний сік, винний оцет, мед, діжонску гірчицю, сіль і оливкову олію. Все ретельно перемішайте. Кавун наріжте на невеликі кубики, діставши насіння.

Інгредієнти готові, тож можете формувати страву. Берете блюдо і викладаєте на нього руколу, поливаєте заправкою. Зверху викладаєте кавун і підсмажений булгур. Потім розкладаєте мариновану цибулю та суміш фети з м'ятою. Поливаєте заправкою. 

Порада від Інформатора: за бажанням булгур можна замінити на кіноа, гречку чи рис. Також замість руколи можна надати перевагу шпинату, але тоді не буде пікантності, яку надає саме цей салат. Винний оцет можна замінити на бальзамічний, який має більш виражений смак. Зверху салат можна посипати насінням кунжуту.

Стежте за нами у Viber

Image
Оперативні новини та розбори: Україна, світ, війна. Підпишиться👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити