Кіношний сніданок Скарлетт Йоганссон - не для тих, хто планує цілуватися

Паста Aglio e Olio – кулінарний шедевр, який готується за 10 хвилин

Рецепт
Цією неймовірно ароматною стравою смакувала героїня Скарлетт Йоганссон у фільмі Шеф-кухар.

Спагеті Aglio e Olio – традиційна неаполітанська страва. Вона дуже проста щодо приготування, але неймовірна смачна і ароматна завдяки часнику та оливковій олії. Страва може бути як класичною, так і гострою, якщо додати трохи перцю чилі. Щоб перетворити її на справжній шедевр, потрібно бути уважними до деталей. Як це зробив головний герой фільму "Шеф-кухар", якого зіграв Джон Фавро.

Смакувала цією стравою героїня Скарлетт Йоганссон, яка 22 листопада відзначає свій 41 день народження, на ім'я Моллі. Ця сцена була настільки романтичною, що рецепт спагеті Aglio e Olio буквально став вірусним у соцмережах. Тож радимо скуштувати і вам це неймовірно ароматне та насичене смаком спагеті, тим паче, що на його приготування потрібно всього 10 хвилин. 

Паста Aglio e Olio з фільму "Шеф"

Паста має неймовірний аромат
Паста має неймовірний аромат.

Вам знадобиться:

  • спагеті – 450 г
  • оливкова олія – 1 склянка
  • часник – 12 зубчиків
  • червоний перець мелений – 1 ст.л.
  • морська сіль
  • мелений чорний перець
  • подрібнена свіжа петрушка – 1 склянка
  • тертий пармезан – 1/2 склянка
  • лимон – 2 шт.

Як готувати: 

Візьміть спагеті та відваріть їх до стану аль денте (слідуйте інструкції на упаковці). Поставте пательню на вогонь, налийте олію та додайте часник. Обсмажте його до золотистого кольору. Всипте пластівці червоного перцю, сіль, перець.

Викладіть в олійну суміш спагеті. Розмішайте. Зніміть сковорідку з вогню, додайте петрушку та пармезан, ретельно перемішайте. Посоліть за потреби. Вичавіть сік з лимонів і додайте до спагеті. Можна споживати. Смачного!

Порада від Інформатора: головне у цій страві, правильна техніка приготування. Тому не спаліть часник, який є основою смаку. Для цього його спочатку треба роздавити і покласти у холодну оливкову олію, а тільки потім пательню ставити на вогонь. Так аромат буде вивільнятись повільніше. Обов'язково лишіть трохи води у спагеті і разом з нею викладайте їх у ароматне масло. Петрушку додавайте у самому кінці, щоб вона зберегла свій смак та колір.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити