“Я готовий на все заради миру в Україні. Якщо завтра Україну приймуть до ЄС та НАТО, я більше не потрібний. Але поки цього не буде, я захищатиму свою країну”
"Це був такий час, коли всі записувалися до тероборони, і були великі черги. Я попросив зайняти мені місце в черзі, щоб я зміг записатися"
Всі ми інколи вдаємо, що все добре, хоча по факту ні. В такі моменти твоє тіло ніби онімівше від душевного болю хоче втекти кудись на вулицю, де холодно і вогко, бо тільки там твій внутрішній стан співпадає з тим що назовні. Задихаючись, ти кричиш в пустоту про те, як тобі погано.
Купуючи картоплю перше, на що слід звернути увагу, це на бульбини. Вони мають бути рівними, досить твердими, з однорідним забарвленням
Картопля нового врожаю, приготована будь-яким способом – справжній делікатес, смачна та ситна страва. Їсти її можна як окремо, так і з овочами, використовувати як гарнір до м'яса та риби. Але багато людей, які дотримуються принципів здорового харчування, стурбовані питанням про користь та шкоду молодої картоплі.
Інформатор-Україна вирішив з'ясувати чи є негативні властивості у молодої картоплі та чим вона дійсно корисна.
Рання картопля багата вітамінами, мікроелементами, а ось крохмалю в ній, навпаки, набагато менше, ніж у торішніх бульбинах. До її корисних властивостей варто віднести такі:
Існує речовина, що міститься у всіх частинах рослини, здатна викликати отруєння – соланін. У бульбинах молодої картоплі його відносно небагато, але при інтенсивному освітленні овоч набуває зеленого відтінку і кількість токсину збільшується. Перед вживанням зелені частини картоплі слід обов'язково видалити.
Якщо у якості основного продукту використовується лише одна молода картопля - шкода стане очевидною: збільшення у вазі й мінімум позитивного ефекту. Для позбавлення зайвих кілограмів необхідно їсти не більше 200 г печеної або відвареної картоплі. А від смаженої та приготовленої у фритюрниці краще відмовитись взагалі, щоб знизити ризик виникнення захворювань шлунка, нирок, жовчного міхура та печінки.
Обираючи молоду картоплю, слід уважно слідкувати, щоб вона була міцною, без слідів ушкодження. Молоду картоплю не слід набирати "про запас", тому що вона погано зберігається. Але якщо таке трапилося - загорніть картоплю у пергамент і покладіть у холодильну камеру для овочів. У такому вигляді картопля пролежить три доби.
Нагадаємо, раніше Інформатор розповідав про корисні властивості полуниці.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.