Агресія Росії – це не лише прямий напад на Україну, але й загроза основам світового миру. Нездатність Ради Безпеки ООН зупинити імперіалістичні амбіції свого постійного члена підриває її авторитет та легітимність міжнародного права
Луна знаходиться в зростаючій фазі, а значить сприяє новим починанням, дає нам додаткову енергію
“Тихий дощ” — це лірична подорож, де похмурого осіннього вечора ти можеш залишитися наодинці зі своїми думками. Здається, місто дихає ритмом цієї пісні, й навіть на перший погляд байдужі бетонні стіни вбирають у себе цю мелодію. І кожен стає свідком цієї магії й частиною осінньої симфонії — меланхолійної, але водночас сповненої тихої надії на новий світанок.
Купуючи картоплю перше, на що слід звернути увагу, це на бульбини. Вони мають бути рівними, досить твердими, з однорідним забарвленням
Картопля нового врожаю, приготована будь-яким способом – справжній делікатес, смачна та ситна страва. Їсти її можна як окремо, так і з овочами, використовувати як гарнір до м'яса та риби. Але багато людей, які дотримуються принципів здорового харчування, стурбовані питанням про користь та шкоду молодої картоплі.
Інформатор-Україна вирішив з'ясувати чи є негативні властивості у молодої картоплі та чим вона дійсно корисна.
Рання картопля багата вітамінами, мікроелементами, а ось крохмалю в ній, навпаки, набагато менше, ніж у торішніх бульбинах. До її корисних властивостей варто віднести такі:
Існує речовина, що міститься у всіх частинах рослини, здатна викликати отруєння – соланін. У бульбинах молодої картоплі його відносно небагато, але при інтенсивному освітленні овоч набуває зеленого відтінку і кількість токсину збільшується. Перед вживанням зелені частини картоплі слід обов'язково видалити.
Якщо у якості основного продукту використовується лише одна молода картопля - шкода стане очевидною: збільшення у вазі й мінімум позитивного ефекту. Для позбавлення зайвих кілограмів необхідно їсти не більше 200 г печеної або відвареної картоплі. А від смаженої та приготовленої у фритюрниці краще відмовитись взагалі, щоб знизити ризик виникнення захворювань шлунка, нирок, жовчного міхура та печінки.
Обираючи молоду картоплю, слід уважно слідкувати, щоб вона була міцною, без слідів ушкодження. Молоду картоплю не слід набирати "про запас", тому що вона погано зберігається. Але якщо таке трапилося - загорніть картоплю у пергамент і покладіть у холодильну камеру для овочів. У такому вигляді картопля пролежить три доби.
Нагадаємо, раніше Інформатор розповідав про корисні властивості полуниці.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.